Penne Rigate cu chiftelute

de MotanLaOale in Penne, 27 Mar 2020 | 2357 vizualizari

 

Foarte bune.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g penne rigate
  • 500 g carne tocata amestec
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 felii franzela
  • 2 oua
  • 1 legatura marar
  • 400 g ciuperci taiate
  • 400 g porumb
  • 500 g pulpa rosii
  • 140 g pasta de tomate
  • 70 g ulei
  • cimbru
  • oregano
  • nucsoara
  • cuisoare praf
  • boia
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne Rigate cu chiftelute:

Se face o pasta de chiftele din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, mararul tocat, sare, piper, boia si se tine la frigider cel putin o ora.

Se fac chiftelute mici cu mana uda si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.  

Se stropesc cu ulei si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute.

Se intorc la jumatatea timpului si cand sunt facute se pun la racit.

Separat se face sosul din ulei, pulpa de rosii cu pasta de tomate,  putina apa, cu condimente dupa gust si se fierbe 5 minute.  

Se adauga ciupercile si porumbul si se fierbe 10-15 minute.

Se adauga chiftelutele si se mai fierbe 10-15 minute, pana scade sosul putin si se ingroase.

Se fierb pennele dupa indicatiile de pe ambalaj, se scurg si se trec pe sub apa rece.

Se pun pennele intr-un vas mai mare, se toarna sosul cu chiftelute peste ele, se amesteca cateva minute si este gata.

Se pot presara si cu cascaval ras la servire.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne Rigate cu chiftelute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu varza calita si kaiser