Pepene murat

de aziz in Muraturi, 22 Mai 2011 | 36386 vizualizari

 

Cred ca vi s-a intamplat sa cumparati pepene rosu si sa nu fie dulce ...ei bine asta am patit saptamana trecuta si ca sa ma ,,razbun,,pe el l-am pus la murat:))))

 

INGREDIENTE

  • una bucata pepene
  • un morcov
  • jumatate ardei iute verde
  • 2 bete de telina
  • putin marar verde
  • 2-3 cartei de usturoi
  • sare grunjoasa
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepene murat:

 Taiem pepenele felii sau cuburi, le asezam in borcan intercalat cu felii de morcov.

Pe fundul borcanului inainte de a pune pepenele am pus cateva bucati de telina si putin marar +un catel de usturoi.

La fel am procedat si dupa ce am pus feliile de pepene, deasupra lor +putin ardei iute verde taiat felii.

Apa o incalzim adaugam sarea si invartim pina se topeste ,lasam sa se raceasca ,poate fi putin calduta ,si turnam peste pepene.

cantitatea de sare se masoara la litru de apa si anume o lingura la un litru de apa.

Dureaza cam 4-5 zile daca este cald pina sa fie bun de consum .

Verificati din cand in cand sa nu se oteteasca .

atunci cand este murat sau are gustul care va place il punem in frigider.

Deasemeni pe parcursul celor 4-5 zile o data pe zi trebuie intors borcanul invers pentru a se amesteca bine lichidul .
   Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pepene murat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogosari conservati la rece