Pesto cu rosii uscate la soare si fistic

de Brindusa in Pt. paste, 30 Iul 2011 | 5745 vizualizari

 

Pesto este un sos originar din Italia. Cea mai cunoscuta varianta a sa contine busuioc, muguri de pin, usturoi si parmezan. Sunt, insa, multe alte variatii, in functie de regiunile Italiei si de ce se se gaseste acolo.

Eu azi m-am hotarat sa ma abat de la calea batatorita si sa fac un pesto mai putin intalnit pe la noi, cu rosii si fistic. Am folosit rosii uscate pentru ca am cumparat cateva dintr-o sursa noua (In Bucuresti, P-ta Crangasi, la etaj) si vroiam sa vad cum sunt (btw, sunt super!). La fel de bine se pot folosi acum, vara, rosii proaspete. De asemenea busuiocul si patrunjelul trebuie sa fie cat mai proaspete (daca se poate, abia rupte din gradina)

 

INGREDIENTE

  • 6 fire de busuioc, frunzele
  • 1/2 legatura patrunjel, frunzele
  • 3 catei de usturoi
  • 6 rosii uscate la soare (sau 2 rosii proaspete)
  • 30 g fistic crud
  • 30 g parmezan
  • ulei de masline extravergine
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pesto cu rosii uscate la soare si fistic:

Fierbe putina apa si pune peste rosii, cat sa le acopere. Lasa 30 minute ca sa le hidratezi.

Spala frunzele de patrunjel si rade parmezanul pe razatoarea fina.

Pune intr-un blender frunzele de busuioc si patrunjel, usturoiul, fisticul, rosiile, putin din apa in care au stat si o lingura de ulei. Mixeaza bine. Daca nu se formeaza o pasta, mai pune 1 lingura de ulei si putina apa de rosii.

 Adauga ulei/apa pana cand consistenta iti place. Adauga 2/3din parmezan. Amesteca si gusta. Poate ii mai trebuie sare, sau mai vrei usturoi. Poti adauga dupa gust. 

In final serveste sosul pesto presarat cu parmezan.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pesto cu rosii uscate la soare si fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Corinuta 1

01.08.2011, 12:27

adry88 1

04.08.2011, 12:01

nu am mancat niciodata si nu stiu cum este dar banuiesc k este tare bun

Adinuta 1

16.08.2011, 15:06

foarte mult imi place!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pesto