Piept de berbecut cu vin rosu si cartofi

de mihaelar63 in Oaie, 4 Ian 2021 | 2568 vizualizari

 

 Alimentatia noastra cuprinde proteine diversificate. Toate de la animale crescute in gospodarie. Ar fi pacat sa nu profitam de acestea. Acum i-a venit randul unei bucati frumoase din piept de berbecut .Vinul rosu, zaatarul cu cimbru rosu si rozmarinul au fost perfecte pentru asezonare .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de berbecut
  • 1 kg cartofi
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 2 pahare vin rosu +2 pahare apa
  • 2 linguri cu varf de zaatar cu cimbru rosu
  • 2 cepe
  • 2 catei usturoi
  • 2 crengute de rozmarin uscate
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita chilli
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de berbecut cu vin rosu si cartofi:

  1. Pieptul de berbecut se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se spala sis e curata de stratul superior de foi si de mustati.
  2. Carnea se pune la fiert cu vinul indoit cu apa . 
  3.  Adugati la fiert .ceapa , usturoi , foi dafin , o lingura zaatar,sare  si tulpinile de la rozmarin .
  4. Se fierbe pieptul de berbecut o ora in oala acoperita .
  5. Intre timp fierbeti cartofiii in apa cu sare  . Acestia dupa fierbere se curata de coaja .
  6. Pentru ca erau mici , am pus cartofii intregi in tava .
  7. Acestia se zdrobesc usor , vor absorbi mai bine gusturile si grasimile . In al doilea rand ,raman pufosi in interior si se rumenesc frumos in exterior .
  8. Cartofii se condimenteaza cu zaatar,sare , restul de rozmarin si usturoi granulat .
  9. Deasupra cartofilor se pune pieptul de berbecut care a fost

TIPS-URI

1

Eu am avut cartofi mai maruntei cu gust fenomenal de bun , bio 100% din gradina .

2

Acestia se zdrobesc usor , vor absorbi mai bine gusturile si grasimile . In al doilea rand ,raman pufosi in interior si se rumenesc frumos in exterior .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de berbecut cu vin rosu si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor