Piept de pui caprese la cuptor

de Adi in Mancare copii, 14 Iul 2019 | 5023 vizualizari

 

Se stie că pieptul de pui este preferatul copiilor din toata gama de carnuri, pentru ca este fraged.
Iar acest piept de pui caprese la cuptor, pe langa fragezime a fost si tare gustos si aromat.
Si in plus se prepara usor si intr-un timp destul de scurt.
 
”Meniu copii”
 

 

INGREDIENTE

  • 750 g piept de pui dezosat si fără piele
  • sare si piper, dupa gust
  • 50 ml ulei de măsline
  • 250 gr mozzarella
  • 250 gr roșii cherry
  • oregano uscat
  • 3-4 linguri suc de roșii
  • frunze de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui caprese la cuptor:

Pieptul de pui se portioneaza in jumatati si se presara cu sare si piper.

Se unge o tigaie de teflon cu putin ulei de masline si se incinge la foc iute. Apoi se rumenesc bucatile din piept de pui pe toate partile.

Se scot din tigaie, se lasa sa se mai raceasca putin, apoi se cresteaza din loc in loc, cu un cutit cu varf subtire si ascutit. 

Intr-un bol, se amesteca uleiul de masline cu sare, piper si oregano. Cu o pensula de bucatarie se ung bucatile din piept de pui atat pe exterior cat si in interiorul crestaturilor, cu uleiul de masline aromat. 

In fiecare crestatura se introduce cate o frunza de busuioc. Apoi se introduc alternativ, felii se mozzarella și felii de rosii. Trebuie sa avem un rand de mozzarella si altul de rosii.

Se asaza bucatile din piept de pui intr-o forma de copt, iar printre ele se adauga resturile de la mozzarella si rosii. Restul de ulei se amesteca cu sucul de rosii si se toarna in forma de copt.

Se da pieptul de pui caprese la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute.

Se serveste cald, impreuna cu sosul in care s-a preparat, alaturi de o salata sau orice garnitura prefera fiecare.

TIPS-URI

1

Atentie cand se cresteaza piepul de pui sa nu se strapunga de tot!

2

Este foarte bun si rece, feliat si introdus in sandvisuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui caprese la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza sarata, cascaval si smantana