Pilaf cu arome orientale

de papabundetot in Porc, 24 Aug 2014 | 3769 vizualizari

 

Cred ca toti avem momente in care ne intrebam ce sa mai gatim si parca nici o idee in acel moment nu vine :),asa a fost si la mine azi,am tot stat si m-am gandit ce as putea gati sa fie si nou,bun si relativ rapid,pentru masa de pranz.Pana la urma mi-a venit in minte pilaful de orez,mai ales ca nu am facut de foarte multa vreme orez in forma asta,si ca sa nu fie un banal pilaf,l-am aromatizat cu condimente care mai de care mai aromate si interesante,iar la final,gustul a fost unul delicios.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru pilaf:
  • 1 masura orez cu bob rotund
  • 2 masuri apa
  • 3-4 cepe mici
  • 1 morcov
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita seminte fenicul
  • 1 lingurita tika masala
  • 1 lingurita anason macinat
  • 1/2 lingurita cuisoare.
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita piper
  • ulei,
  • unt,
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu arome orientale:

Am tocat marunt ceapa si morcovul si le-am pus la foc potrivit intr-o cratita cu putin ulei,am adaugat peste ele condimentele (boia,tika masala,seminte fenicul,cuisoare macinate,anason macinat,piper,scortisoara) si am lasat sa se caleasca pana cand legumele s-au inmuiat.Am adaugat apoi orezul spalat bine in prealabil,am amestecat si am lasat orezul sa se caleasca putin,apoi am pus 2 masuri de apa rece,am dat focul foarte mic si am lasat pilaful sa fiarba (fara sa amestec intre timp),pana cand apa a fost absorbita aproape complet.Am adaugat putina sare si o lingura generoasa de unt pe final,am amestecat bine si asta a fost tot.Rezultatul insa este unul foarte bun,asa ca va recomand cu drag aceasta reteta.

Eu am mai facut pentru pilaf o friptura de porc,clasica,marinata in sos de soia,boia,piper,facuta la cuptor,intr-o tava tapetata cu hartie de copt bine inmuiata in apa rece.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu arome orientale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu ceafa de porc