Pilaf cu praz si ciuperci

de claudiaO in Mancare copii, 22 Noi 2019 | 6744 vizualizari

 

Ieri am plecat de la servici cu gandul al pilaful Oanei https://www.bucataras.ro/retete/pilaf-de-post-cu-ciuperci-81960.html. Asa ca am trecut pe la magazin si am luat cate ceva ca sa fac pilaf.
Multumesc Oana pt minunata reteta.

 

INGREDIENTE

  • 250g orez pt pilaf
  • 2 fire de praz
  • 2 ardei capia rosii
  • 1 radacina de patrunjel - ca un am gasit morcov
  • 1 leg patrunjel verde
  • 500 g ciuperci brune
  • 20 g unt
  • 2 linguri ulei pt ciuperci
  • 2 linguri ulei pt legume
  • sare, piper si secretul gustului 1 lingurita , 1 vf de cutit de boia dulce
  • 1 l apa/supa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu praz si ciuperci:

Incepem cu legumele. Prazul il curatam si il taiem rondele. Il punem la calit in ulei. Radacina de patrunjel o dam pe razatoarea mare - o adaugam si pe ea in cratita langa praz. Ardeiul spalat si curatat de seminte il tocam cubulete - hop si el in cratita...o nebunie de culori acolo!

Lasam sa se inmoaie putin, apoi adaugam orezul spalat in multe ape (vreo 6), saram piperam, punem si boiaua, adaugam apa sau supa daca avem  (eu am pus apa) si dam la cuptor vreo 20 min.

Intre timp pregatim ciupercile, pe care, dupa ce le-am spalat intrun jet de apa, le-am tocat felii potrivite. Le calim in ulei amestecat cu unt, pana scade zeama lasata. Indepartam de pe foc cand mai avem vreo 2 linguri de zeama, ca sa dea gust la pilaf.

Scoatem orezul, adaugam ciupercile si patrunjelul tocat si mai lasam 5 min la cuptor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu praz si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pilaf pentru bebelusi (5-6 luni)