Pilaf cu urzici si ciuperci

de Panacris in Mancaruri de post, 2 Apr 2017 | 6054 vizualizari

 

Am descoperit pe blog-ul Oanei Durican, http://www.retete-vechi-si-noi.info/, o idee interesantă, un alt fel de a găti urzicile, pilaf cu urzici și ciuperci ;) Mi-a rămas pe retină și nu se putea să nu testez. Chiar mi-a plăcut, sper să fie și pe placul Zmeișorilor ;) Dar o să rămână în meniul de post, de fapt în meniul de primavara ;) 

 

INGREDIENTE

  • Urzici cca. 300 g
  • Ceapă galbenă 1 bucată
  • Ceapă verde 2 fire
  • Morcov 1 bucată
  • Ulei de floarea soarelui 2-3 linguri
  • Orez cca. 200 g
  • Apă rece 600 ml
  • Ciuperci champignon brune 2 bucăți mari, cca. 100 g
  • Sare de mare 1 lingură
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță
  • Verdeață
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu urzici si ciuperci:

Urzicile se spală în mai multe ape și se curăță de impurițăți: paie, floricele de pădure și alte ierburi ;) 

Ceapa galbenă și verde se curăță, apoi se taie mărunt și se pune la călit în ulei cu puțină apă, cca. 10 minute, la foc mic, acoperit. Între timp, se spală ciupercile și morcovul, apoi se toacă mărunt. După ce ceapa a devenit translucidă, se adaugă ciupercile, morcovul și orezul, se completează cu apă și se lasă la gătit, la foc mediu semicoperit. 

 După ce s-a gătit orezul, se adaugă urzicile tocate mărunt, se mai adaugă apă, dacă este necesar, se lasă la fiert cca. 5 minute la foc mediu, neacoperit, amestecându-se ca să nu se lipească orezul. Apoi se asezonează de sare, piper și verdeață. Pilaful se servește ca atare, cald, cât și rece, alături de o salată de sezon.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu urzici si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de post cu ciuperci