Pizza cu salata verde by Luk

de LUK in Pizza, 16 Ian 2011 | 6758 vizualizari

 

Nu m-as fi gandit vreodata ca pizza se poate manca si cu altceva decat cu sos de rosii...asta pana am incercat pizza cu salata si sos de smantana...

 

INGREDIENTE

Pt Aluat:

  • 300gr faina
  • 150ml lapte
  • 50ml ulei
  • un cub mic de drojdie
  • o lingurita de sare
  • o lingurita rasa de zahar

Pt topping:

  • ciuperci proaspete 5-6
  • 100gr sunca romaneasca taiata felii
  • 150gr bacon taiat felii subtiri
  • 150gr cascaval taiat cubulete
  • 7-8 frunze de salata verde spalata

Pt sosul de bulion

  • 3 linguri pasta de tomate
  • un vf de cutit de zahar
  • o lingurita de oregano
  • apa cat sa l subtiem(60-100ml)

Pt sosul de smantana:

  • 4 linguri de smantana
  • 2-3 catei de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu salata verde by Luk:

 Se pune intr-un pahar 30-40ml de lapte(din cantitatea totala) si se incalzeste putin.Se amesteca cu o lingurita de zahar si drojdia..asteptam s acreasca in pahar...intr-un castron punem faina,restul de lapte,uleiul,sarea apoi drojdia din pahar.Amestecam,framantam de cateva ori si lasam 40min la dospit..

 Intre timp pregatim toppingul.Ciupercile se curata de coaja si se taie felii...baconul si sunca se taie cubulete...salata verde se taie fasii..

Preparam sosul de bulion.Pasta de tomate o amestecam cu apa,oregano,zaharul.

Sosul de smantana:usturoiul curatat il dam pe razatoarea mica si l amestecam cu smantana.

 Aluatul dospit se pune in tava.Ungem aluatul cu sosul de bulion apoi punem ciupercile,sunca,baconul si bucatile de cascaval.Lasam cam 30 min in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Pe bucatile de pizza punem salata verde taiata fasii si sosul de smantana.

Un deliciu!

 

TIPS-URI

1

cantitatile de sunca,bacon,ciuperci pot varia in functie de gusturi...si de marimea tavii..

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu salata verde by Luk" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza ţărănească şi picantă cu blat subţire