Pizza de casa

de UrsanMihaela in Pizza, 18 Mar 2018 | 2426 vizualizari

 

Am incercat diverse blaturi pentru Pizza si am decis ca acest tip de blat e cel care imi place cel mai mult.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat :
  • 300 ml apa calda
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 500 g faina
  • 2 linguri ulei
  • ¼ lingurita sare
  • pentru toping :
  • 300 g sunculita taraneasca
  • 250-300 g telemea
  • 5-6 linguri suc de rosii busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa:

  Se pune intr-o cana mai mare zaharul, drojdia, sarea, 2 linguri de faina si cam 75 ml apa calda.

   Se amesteca aceste ingrediente si se pune cana intr-o craticioara cu apa pe foc domol.

    Se tine cana pe foc pana incepe sa creasca amestecul din ea. Se opreste focul.

   Cernem faina intr-un castron suficient de mare si adaugam amestecul din cana.  Incepem framantarea aluatului, panand incet apa calda.       Framantam aluatul pana devine consistent si adaugam uleiul si mai framantam pana aluatul se desprinde de pe maini.

    Lasam aluatul la odihna la temperatura camerei si incepem sa taiem sunculita, sa dam telemeaua pe razatoare, sa taiem busuiocul.

    Dam drumul la cuptor, la 250 grade C, chiar de cand incepem framantarea aluatului astfel ca sa avem cuptorul suficient de incalzit.

    Presaram faina pe blatul de lucru si intindem aluatul la dimensiunea dorita.

    Ungem tava cu ulei si presaram putina faina pe urma punem blatul.

    Peste blat intindem sucul de rosii, adaugam sunca, telemeaua si busuiocul. 

  Punem tava in cuptor pentru 7-10 minute.

TIPS-URI

1

Se poate folosi hartia de copt pentru a intinde aluatul pe ea si cu ajutorul ei punem mai usor aluatul in tava, fara sa mai ungem tava.

2

Nu trebuie sa tinem mai mult timp preparatul in cuptor .

3

pentru toping puteti folosi alte ingrediente : cascaval, salam de vara sau salam de Sibiu, chiar conserva de ton, boabe de porumb, masline .

4

Trebuie de la inceput sa dam drumul la cuptor la temperatura de 250 grade C .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza deliciosa