Pizza din aluat negru cu branzeturi si masline

de Valclaudia in Pizza, 2 Dec 2014 | 3384 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1/4 plic drojdie uscata
  • 1/4 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingura faina de in
  • 1 lingurita seminte de in
  • 1 lingura ulei
  • 100 ml apa calduta
  • cca 200 gr. faina de tip 650

Topping:

  • 3 linguri rosii pasate
  • 2 felii cascaval (Hochland)
  • cateva masline
  • oregano uscat dupa gust
  • 100 gr. branza frantuzeasca cu mucegai alb
  • 70 gr. mozarella
  • 70 gr. cascaval ras
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza din aluat negru cu branzeturi si masline:

Punem intr-un bol drojdia, sarea si zaharul.

Adaugam apa calduta, faina de in, semintele de in si uleiul.

Amestecam, apoi adaugam faina proaspat cernuta.

Trebuie sa obtinem un aluat elastic si pentru asta adaugam la final uleiul.

Intindem aluatul pe masa infainata, fara a-l lasa la dospit.

Il asezam intr-o tigaie antiaderenta.

Ungem aluatul cu rosii pasate, presaram putin oregano,adaugam cascavalul feliat, maslinele,bucatile de branza frantuzeasca cu mucegai, putin cascaval ras.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Punem tigaia pe ochiul mare al aragazului dar cu flacara redusa la minim, acoperim tigaia cu un capac si o lasam pe foc cca 10 minute.

In acest timp se va forma crusta inferioara a blatului si se vor topi branzeturile.

Transferam pizza din tigaie, intr-o tava captusita cu hartie de copt, adaugam mozarella bucati si inca un strat de cascaval ras, apoi dam tava la cuptor pentru 15-20 minute.

Coacem pizza folosind functia de coacere cu ventilatie.

O scoatem din cuptor dupa ce a capatat aspect de rumen.

Servim fierbinte sau rece.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza din aluat negru cu branzeturi si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

ieri la 10:02

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

pe 10.06 la 21:28

Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

pe 10.06 la 21:22

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza family