Pizza la tava

de Corinuta in Pizza, 26 Sep 2010 | 14785 vizualizari

 

Am fost la mama sa facem zacusca si ne-a pregatit o pizza la tava.............atat de buna...........inca salivez cand ma gandesc:) asa ca am "furat" repede reteta.

 

INGREDIENTE

Ptr aluat:

  • 500 g faina
  • 3 linguri de ulei
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • un praf de zahar
  • 25 g drojdie

Ptr topping:

  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri de ulei
  • 400 g ciuperci din conserva(sau proaspete)
  • 250 g salam 
  • 200 ml suc de rosii
  • 2010 g cas sau mozzarella rasa
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza la tava:

Se freaca intr-o canita drojdia cu un praf de zahar, se adauga laptele caldut si se amesteca bine. Se toarna peste faina si se framanta impreuna cu oul si uleiul, apoi se lasa sa dospeasca.

Intre timp se curata ceapa si se taie cubulete, apoi se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se scurg ciupercile si se taie felii, apoi se adauga peste ceapa impreuna cu salamul taiat felii si se mai calesc impreuna cateva minute, apoi se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se unge o tava cu ulei si se pudreaza cu faina. Se intinde aluatul si se aseaza in tava astfel incat marginile sa ramana putin ridicate, peste el se pune compozitia cu ciuperci, se toarna sucul de rosii si se presara casul. Se bate bine oul cu un praf de sare si se toarna peste pizza. Se da la cuptor aprox. 25-30 de minute. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Crista_Luca 1

05.10.2010, 12:17

arata foarte bine ...cred ca e la fel de delicios

elena1988 1

08.02.2011, 10:55

AlexVender 1

23.03.2019, 15:22

Am mancat in oras una facuta foarte misto, artizanala cu adevarat, perfecta, la Taglio, vis a vis de Cocor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizette cu sunca,salam si legume