Plachie de macrou

de oanapl in Peste, 11 Iun 2018 | 7084 vizualizari

 

"picnicul bucatarasilor
Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Ela68, careia ii multumesc. Eu nu am prajit pestele ci l-am fript pe gratar.

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati macrou
  • 2 cepe galbene
  • 1 ardei gras rosu
  • 150 ml vin alb
  • 50 ml apă
  • 1 cutie conservă roșii
  • 2-3 foi de dafin
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • 3-4 căței de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de macrou:

Cureți peștii de solzi, îi speli foarte bine și îi dai cu sare. Îi pui pe grătar și îi frigi.
Separat, pregătești sosul: călești ceapa tăiată juliene și adaugi ardeiul taiat felii. Adaugi rosiile pasate și potrivești de sare. Lași la foc mic 2-3 minute. 
Adaugi apoi vinul, apa, foile de dafin, piperul si cimbrul. Mai lași câteva minute astfel încât să se întrepătrundă aromele.
Așezi peștele într-un vas termorezistent, adaugi ustoroiul tăiat felii și torni sosul. Acoperi cu folie de aluminiu și dai la cuptor pentru 20-30 minute la foc mediu, până ce peștele este bine pătruns și a mai scăzut puțin sosul. Îndepărtezi folia și mai lași 10-15 minute.
Servești cu mamaliguță fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de macrou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Plachie de cod