Placinta creata cu branza sarata

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 1 Apr 2019 | 8561 vizualizari

 

M-a încântat această rețetă de când am văzut-o la Motănel, căruia îi mulțumesc pentru inspirație.
Dar am avut ocazia să și gust o astfel de plăcintă, în varianta dulce si tare mult mi-a placut.
Rețeta lui Motănel AICI.

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat pentru foi de plăcintă
  • 400 g brânză de capră, sărată
  • 200 g telemea de vaci, sărată
  • 200 g brânză proaspătă, de vaci
  • 150 g smântână
  • ulei pentru uns foile și tava
  • 6 ouă
  • 1 l lapte
  • dulceață de ardei iuți, pentru servit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta creata cu branza sarata:

Dăm brânzeturile sărate pe răzătoare, sau le strivim cu furculița, apoi le amestecăm cu brânza proaspătă de vaci. Adăugăm smântâna și omogenizăm compoziția. Adăugăm, apoi, trei ouă și din nou omogenizăm compoziția. Sare nu mai este cazul să adăugăm, deoarece folosim brânzeturi sărate. Se pot adăuga ierburi aromate, sau verdețuri proaspete, după preferințe. Eu am preferat-o simplă. Pornim cuptorul la 200 de grade. Dezghețăm aluatul de foi pentru plăcintă la temperatura camerei. Au fost 12 foi în pachet, deci am folosit câte 3 foi odată. Întindem foile de aluat peste folia cu care sunt împachetate. Pe un blat de lucru așezăm o foaie și o ungem cu ulei, folosind o pensulă. Așezăm a doua foaie peste ea, o ungem și pe aceasta cu ulei, apoi așezăm a treia foaie pe care nu o mai ungem. Peste jumătate din suprafața foilor întindem 1/3 din compoziția de brânză în straturi mai neuniforme. Peste compoziția de brânză aducem partea de foi simple, le presăm ușor apoi împachetăm totul sub formă de evantai sau de acordeon. Se așază evantaiul astfel format în tava unsă cu ulei, apoi se procedează în același mod și cu restul foilor de plăcintă. Eu am folosit o tavă cu dimensiunile 23/40 cm. Dăm tava la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute, sau până când foile sunt bine rumenite la suprafață. Între timp, amestecăm bine cele 3 ouă rămase, cu un praf de sare și laptele. Scoatem tava din cuptor și înțepăm plăcinta cu o furculiță din loc în loc. Turnăm deasupra compoziția de ouă cu lapte și dăm din nou tava la cuptor pentru 30 de minute, sau până când compoziția este absorbită de plăcintă și suprafața acesteia este frumos rumenită. Lăsăm, apoi, plăcinta creață cu brânză sărată să se tempereze ușor, o porționăm și o servim cu mare poftă, alături de cei dragi. Este foarte bună și simplă, dar noi am servit-o cu dulceață de ardei iuți care merge de minune cu brânzeturi sărate.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta creata cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu iaurt si gris