Placinta cu foietaj, carne de pui si legume mexicane

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 7 Mai 2015 | 15191 vizualizari

 

Ador acest gen de placinte-aperitiv, unde ne putem juca in voie cu ingredientele din interior.
De data aceasta am combinat legumele mexicane si carnea de pui preparata la ceaun.
A rezultat o nebunie in farfurie.

 

INGREDIENTE

  • 450 g foietaj
  • 2 oua
  • 250 g kefir
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 5 g praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • 450 g legume mexicane
  • 1 L apa pentru fiert legumele
  • 1/2 lingurita sare
  • pieptul si pulpele de la un pui
  • condimente+sare pentru asezonat carnea de pui
  • 1 lingura untura pentru prajit carnea
  • 2 rosii cherry pentru decor
  • putin cascaval ras
  • chimen
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu foietaj, carne de pui si legume mexicane:

Tin sa specific despre ingredientele folosite ca sunt achizitionate de la LIDL, mai putin puiul care este de curte.

Aluatul de foietaj il vom lasa sa se dezghete natural, la temperatura camerei.

Punem apa la fiert cu 1/2 lingurita sare si adaugam legumele mexicane, cand apa incepe sa fiarba.

Le lasam la foc mediu 10-15 minute, dupa care le scurgem bine de apa.

Carnea de pui, o asezonam cu condimente (piper, boia de ardei dulce) si sare si o prajim pe toate partile in untura(de fapt o vom inabusi, acoperind vasul cu capac).

Desfacem carnea preparata, dupa oase si o taiem in bucatele mai mici. 

Pregatim un aluat dintr-un ou plus un albus, pe care le mixam cu putina sare, apoi adaugam kefirul si peste el praful de copt, omogenizam bine si incorporam pesmetul si faina.

Peste acest aluat adaugam legumele si carnea de pui si le amestecam bine.

Aluatul va avea textura celui pentru clatite, putin mai gros.

Intindem foietajul pe folia cu care este impachetat si il rotunjim usor, tragand de partile laterale.

Taiem si colturile, apoi imbracam cu el o forma de tarta.

Adaugam in interior si colturile taiate, apoi rasturnam amestecul de ingrediente pentru umplutura si aducem marginile aluatului peste umplutura, pliindu-le frumos.

Taiem rosiile in rondele, apoi rondelele in jumatati si le dispunem frumos pe langa aluat.

Ungem aluatul cu un galbenus de ou, diluat cu cativa stropi de lapte si presaram chimen pe deasupra.

Dam placinta la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, iar la final presaram foarte putin cascaval ras. Nu punem mult, pentru ca ii vom strica aspectul colorat al legumelor.

Este foarte buna atat calda cat si rece si se poate servi cu ketchup.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu foietaj, carne de pui si legume mexicane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (46)

-Licurici- 1

07.07.2015, 07:44

arata super bine!

Rahela Velicu 1

18.04.2016, 22:11

este minunata!

madi_marin 1

08.01.2019, 19:58

Ce-mi placeee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coronita de carne