Placinta cu varza

de kamy in Aperitive / Garnituri, 14 Iun 2011 | 15858 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr.faina
  • 2 oua
  • 270 ml.lapte
  • 2 ling.zahar
  • 1 lg.sare
  • 2-3 ling.ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • varza
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu varza:

Cernem faina,facem un "crater"in mijloc,unde punem,ouale,zaharul drojdiuta, incepem sa turnam laptele caldut si cu o furculita le incorporam incetul cu incetul.Cand nu se mai poate cu furculita,bagam mana si incepem sa framantam.Punem sarea.

Cand obtinem un aluat uniform si elestic,punem uleiul si mai framantam 5 min.Acoperim cu un servet curat si lasam la dospit 30 min.

In acest timp ne ocupam de varza.

O taiem fideluta,o frecam bine cu putina sare si o punem la calit in putin ulei.Cand e gata,punem o ling.de boia dulce(sau iute ,daca va place mai picant)sare,piper dupa gust si putin cimbru sau marar.

Ungem blatul cu ulei,scoatem aerul din aluat,luam cate o bucata,pe care o intindem uniform cu mana,punem varza pe jumate din bucata,umezim marginea cu putina apa si lipim marginile bine,cu ajutorul unei furculite.

Prajim placintele in ulei.

Le servim reci sau calde.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

mai mult piper in varza ptr.placinte,da un gust mai bun

2

scuze,dar la ultima poza m-au lasat acumulatorii

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv clatite cu branza si dovlecel