Placinta floare cu spanac si branza

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2022 | 10790 vizualizari

 

Aveam poftă de o plăcintă cu spanac și m-am gândit că ar fi păcat să irosesc o parte din aluat și să-l decupez în formă rotundă. Am lăsat aluatul așa cum era și l-am copt în tava cuptorului. Vă invit să o încercați și voi deoarece este delicioasă și se face foarte ușor.

 

INGREDIENTE

  • 2 buc. aluat foietaj
  • -pentru umplutură:
  • 120 g spanac congelat
  • 450 g brânză de vaci
  • 50 g cașcaval
  • 30g parmezan
  • 3 ouă mici
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • pentru uns:
  • 1 ou
  • susan alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta floare cu spanac si branza:

Se lasă aluatul să se decongeleze la temperatura camerei.
Între timp, se mixează brânza cu ouăle si spanacul decongelat și scurs bine de apă. Se adaugă sare si piper după gust. Se adaugăcașcavalul și parmezanul date pe răzătoare, și se omogenizează compoziția.
Se transferă aluatul în tava mare de cuptor, pe o foaie de copt. Se pune crema de brânză cu spanac peste aluat, se întinde pe toată foaia și se nivelează.Se așază deasupra a doua foaie de aluat și se pune un pahar (ușor) în mijlocul foii și se taie foaia întâi în 4 părți, apoi fiecare sfert în jumătate, iar fiecare felie se va tăia din nou în jumătate. Vor rezulta 16 petale. Se răsucesc toate fâșiile. 

Se bate oul și se ungă plăcinta apoi se presară susanul.

Se introduce plăcinta în cuptorul preîncălzit, la 220 de grade C și cu ventilația pornită, apoi se dă temperatura la 200 de grade C și se lasă să se coacă pentru aproximativ 20-25 de minute, apoi se dă temperatura la 180 de grade C, se întoarce plăcinta și se mai lasă să se coacă 10-12 minute până când se rumenște frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta floare cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Empanadas cu spanac si branza