Placinte cu cartofi(de post)

de Pasiune pentru bucatarie in Mancaruri de post, 21 Noi 2010 | 11875 vizualizari

 

INGREDIENTE

 Aluat:

  •   500 g faina
  •   300 ml apa calduta
  •   10 g drojdie uscata/25 g proaspata
  •    2 lingurite sare
  •   1 lingurita zahar

  Umplutura:

  •   700 g cartofi
  •   2 linguri ulei
  •   sare,piper

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu cartofi(de post):


Aluat:
Intr-un castron mare se pune faina,drojdia,sarea si zaharul si se omogenizeaza.In mijloc se face o gaura si se toarna apa treptat amestecand cu o lingura de lemn.Se framanta un aluat elastic,care se lasa 1 h la loc caldut,pana isi dubleaza volumul.


Umplutura:
Cartofii se curata de coaja,se taie cubulete si se fierb in apa cu sare!Trebuie sa fiarba foarte bine;se scurg de apa,se paseaza ca pentru piure,se amesteca cu sare,piper si ulei.
Asamblare:
Aluatul se imparte in sase bucati egale.Pe masa unsa cu ulei se intinde fiecare bucata intr-un dreptunghi.Pe jumatate din foaie se intinde umplutura si se acopera cu cealalta jumatate si se lipeste bine marginea.
Intr-o tigaie adanca se pune mai mult ulei si se prajeste fiecare placinta,pana se rumeneste bine.Se scot pe un servet absorbant.
Se pot servi simple sau cu mujdei de usturoi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu cartofi(de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

epurasha2bb 1

23.11.2010, 10:40

5 fruculite, poze extraordinare ! am salvat reteta la favorite sa o incerc candva!

- Andreea - 1

29.11.2012, 15:32

super.mai ales ca e de post

Criss 1

29.11.2012, 15:44

Super arata.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte cu cartofi la Panini Maker, de post