Placintele Smiley de cartofi, de post

de vasimur in Mancare copii, 8 Apr 2019 | 3855 vizualizari

 

Improvizam mereu când aveam copiii mici iar acuma fiind în post, mi-am amintit de plăcințelele Smiley, pe care le făceam des deoarece le plăcea și îi amuza în egală măsură. Pot fi făcute atât la tigaie cât și la cuptor. La cuptor sunt mai dietetice dar durează ceva mai mult timp și se rumenesc mai greu dar sunt la fel de gustoase.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 26 plăcințele de cartofi.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi mari, fierți în coajă (cca 650-700 g)
  • 4-5 linguri de făină
  • sare după gust
  • piper măcinat, după gust
  • boia de ardei dulce, după gust (opțional)
  • 6-7 linguri de pesmet
  • usturoi mărunțit (opțional)
  • ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele Smiley de cartofi, de post:

Spălăm cartofii și îi punem la fiert (cam 30-40 minute), în coajă, în apă cu puțină sare. Sunt fierți atunci când furculița intră ușor când îi înțepăm. Scurgem apa și lăsăm cartofii să se răcească după care îi curățăm de coajă și-i dăm prin răzătoarea mare. Adăugăm făina și condimentele, după gust.

Mare atenție, cantitatea de făină trebuie să fie suficientă astfel încât compoziția să nu fie prea lipicioasă dar nici nu trebuie să exagerăm.

Puteți pune și usturoi sau chiar și rozmarin, dacă vă place însă atenție la ce condimente și în ce cantitate folosiți, dacă le pregătiți pentru copii. Omogenizăm bine compoziția după care o întindem între două hârtii de copt la grosime nu mai mare de 1 cm. Ca să nu se lipească hârtia, putem s-o ungem cu ulei dar eu prefer mai degrabă să presar direct pesmet atât pe foaia de jos cât și deasupra. Îndepărtăm hartia de copt și tăiem la rotund cu un pahar (dăm gura paharului cu făină ca să nu se lipească!). Facem ochii cu un pai și gura cu lingura, ca și la figurina Smiley. 

Eliminăm excesul de pesmet și le prăjim în ulei, în tigaie, cam 4-5 minute pe fiecare parte. Putem să le așezăm și într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și să le coacem în cuptorul preîncălzit la ~ 180 grade, cca 25-30 minute, sau până ce se rumenesc. Eu le-am prăjit în ulei de floarea soarelui.

Pot fi servite calde sau reci cu o salată de crudități: roșii, castraveți și ceapă verde!

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Plăcințelele de cartofi la tigaie pot fi umplute cu șunca și cascaval, dar nu mai sunt de post.

2

Puteți pune un ou în compoziție, ca să lege, dar nu mai sunt de post.

3

Pot fi servite calde sau reci, cu o salată.

4

Folosiți condimentele cu precauție, dacă le pregătiți pentru copii.

5

Puteți pune și usturoi sau chiar și rozmarin, dacă vă place.

6

Făină trebuie să fie suficientă, ca să lege, dar nu trebuie să exagerăm.

7

Puteți să folosiți și ulei de măsline în loc de ulei de floarea soarelui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele Smiley de cartofi, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu piure de cartofi aromat