Platou de creveti si scoici

de Sylvia in Fructe de mare, 26 Sep 2010 | 16236 vizualizari

 

Nu vreau sa ii dau vreo denumire pretentioasa sau interesanta ci simplu platou de creveti si scoici pentru ca a fost in sine un platou simplu, de fructe de mare cu legume. Am stabilit de ceva vreme regula ca macar de 2 ori pe saptamana mancam peste si o data sau de doua ori fructe de mare. Poate pare la prima vedere un obicei putin costisitor financiar dar nu este deloc asa desi in Franta nici pestele nici fructele de mare nu sunt pe lista celor mai ieftine preparate culinare. Ideea este ca aceste preparate nu se consuma in cantitate foarte mare ( cu exceptia scoicilor care sunt ieftine ) asa ca pana la urma pretul final pe masa nu iese neaparat mai mare iar beneficiile aduse sanatatii sunt demne de luat in seama. Mai este si faza de obisnuinta pentru cei care din start spun ca nu vor fructe de mare, trebuie data o sansa gustului, aleasa pentru inceput forma care pare mai atractiva sincer nu cred ca sunt oameni care au trecut de bariera preconceptie ca nu ar manca niciodata asa ceva si au fost dezamagiti.

 

INGREDIENTE

  • pentru trei persoane am folost de data aceasta
  • 600 grame de scoici ,
  • 250 grame de cerveti proaspeti ( nedecorticati,  i-am decorticat eu ) ,
  • o tija de telina taiata cubulete,
  • un ardei rosu mic taiat bucati mici,
  • 2 catei de usturoi,
  • o ceapa mica echalote,
  • o lingura de ulei de masline,
  • 50 ml de vin si 50 ml apa,
  • un sfert de lingurita de pasta de ardei  iute,
  • verdeata proaspata : patrunjel sau coriandru.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou de creveti si scoici:

Baietelul meu care acum are 4,5 ani mananca fructe de mare de la 2 ani , scoicile sunt marea lui preferinta culinara si consuma orice peste ii ofer , sotul este cel care a fost mai retincent dar dupa ce a vazut atat de multe retete ca sfarsit gustand si el si concluzionand ca sunt chiar bune   . Am facut aceasta mica paranteza pentru a-i incuraja pe cei care nu au testat inca aroma marii sa o faca si sa nu uite ca multe oligoelemente si minerale le gasim doar aici.

Preparare: se pun intr-un vas mai adanc gen wok legumele maruntite si cu lingura de ulei de masline si se lasa pe foc mic cu putina sare pret de cateva minute. Adaugam apoi crevetii si stingem cu vin, eu am pus si putina an in completare de data asta.

Dupa 5 minute de cand am adaugat crevetii adaugam scoicile  si le lasam pana se deschid. Cand se deschid adaugam usturoiul facut cu presa si verdeata maruntita eu am pus patrunjel.

Se iau imediat de pe foc, scoicile au un timp foarte scurt de preparare , trebuie luate imediat dupa ce se deschid ca sa nu isi piarda aroma si se isi strice textura, devin elastice daca stau prea mult.  Se pot servi simple sau acompaniate de spaghete sau orez, noi le-am servit simple de data asta cu un vin bun,  un adevarat deliciu;

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou de creveti si scoici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

MIUTA 1

08.10.2011, 00:08

Imi place foarte bun

alecssa21 1

08.10.2011, 04:20

urasc fructele de mare,urasc pestii adik urasc tot c iese din apa(mari,oceane)dar tre sa recunosc ca platoul tau arata delicios se vede d la distanta k esti o bucatareasa extraordinara

alecssa21 1

08.10.2011, 04:21

app am incercat sa le mananc dar nu reusesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Nasi Goreng-Stir-Fry de orez cu pui si creveti