Pleurotus pane cu garnitura de orez

de nadina73 in Mancaruri de post, 17 Iun 2010 | 10825 vizualizari

 

fiind miercuri si zi de post si avand si musafiri,m-am gandit sa le fac ceva si bun si aspectos. Au fost super incantati

 

INGREDIENTE

  • ciuperci pleurotus
  • faina alba
  • pesmet
  • apa minerala
  • sare
  • piper
  • orez
  • ulei-pt prajit
  • 3 linguri ulei de masline
  • ardei rosu,galben,verde,patrunjel -decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pleurotus pane cu garnitura de orez:

Se spala bine ciupercile se taie  piciorusele, se sareaza si se pipereaza bine.

Se dau prin faina alba amestecata cu apa minerala si putina sare (sa fie un aluat mai gros ca cel de caltite) apoi prin pesmet si se prajesc in ulei foarte bine incins pe ambele parti.

2 cani(cat doriti) de orez se pun la fiert intr-o cratita cu 6 cani de apa ,sare si 3 linguri de ulei de masline se amesteca bine, apoi se pune capacul si nu se mai amesteca deloc .Cand a scazut toata apa orezul e fiert. Se serveste simplu cu ciupercile pane de post

Decorati dupa bunul plac cu morcovi,ardei,patrunjel verde,

O manacare de post foarte foarte gustoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Pleurotus pane cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

nadina73 1

18.06.2010, 13:03

ana cu mare darga ma avut un stoc imens de ciuperci

nadina73 1

18.06.2010, 13:03

sant super buna sylvia ,vad ca si tu gatesti mult cu ciuperci

mariac 1

23.06.2010, 20:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pachetele de primavara