Prajitura Coca-Cola - Reteta pentru desert delicios si aromat

de mirela0911 in Prajituri, 29 Dec 2016 | 37419 vizualizari

 

Bucurati-va de o experienta dulce si aromatica cu reteta noastra de prajitura Coca-Cola. Acest desert delicios combina gustul imbietor al bauturii racoritoare Coca-Cola cu dulceata si textura irezistibila a unei prajituri pufoase. Fiecare muscatura este o explozie de savoare, iar aroma acesti bauturi cunoscute va face din acest desert o alegere memorabila pentru orice ocazie. Cu reteta noastra simpla si detaliata, veti putea pregati aceasta prajitura intr-un mod usor si rapid, fara prea multe eforturi. Incantati-va familia si prietenii cu aceasta delicatesa unica si savurati fiecare moment impreuna.
Pentru Prajitura Coca-Cola - Reteta pentru desert delicios si aromat ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, coca cola, faina, lapte, unt, nuca de cocos.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Prajitura Coca-Cola - Reteta pentru desert delicios si aromat

Blat:

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 12 lg coca-cola
  • 1 lg cacao
  • 200 g faina
  • 1/2 plic praf de copt

Crema:

  • 2 plicuri budinca vanilie
  • 8 lg zahar
  • 500 + 100 ml lapte
  • 200 g unt
  • 100 g nuca de cocos

Glazura:

  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 1 lg cacao
  • 5 lg zahar
  • 400 ml coca-cola
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Coca-Cola - Reteta pentru desert delicios si aromat:

Cum se prepara Prajitura Coca-Cola - Reteta pentru desert delicios si aromat

Blatul: Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul apoi se pune coca-cola si se mixeaza in continuare. Faina, praful de copt si cacaoa se amesteca bine impreuna apoi se adauga amestecului de oua. Se mixeaza pana se omogenizeaza bine. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se incorporeaza incet in compozite. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana rece tesul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Crema: Se pun cei 500 ml lapte impreuna cu zaharul sa fiarba. Budinca se dizolva in cei 100 ml lapte apoi se toarna peste laptele fierbinte amestecand continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca bine pana se omogenizeaza budinca. La final se adauga nuca de cocos. Se amesteca pana se incorporeaza bine apoi se lasa sa se raceasca.

Se pune blatul pe un platou si se unge cu toata budinca. Se lasa deoparte, timp in care se prepara glazura.

Glazura: Intr-o craticioara se pune budinca de ciocolata impreuna cu zaharul si cacaoa. Se amesteca apoi se toarna coca-cola. Se pune pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se lasa un minut sa se racoreasca apoi se toarna asa fierbinte peste budinca. Se niveleaza repede apoi se lasa sa se raceasca.

Se portioneaza si se serveste.

O alta prajitura delicioasa si cunoscuta este si Prajitura Fanta pe care o poti pregati si sub forma de Prajitura cu jeleu de portocale, la fel de gustoasa si racoritoare.

Iti recomandam si reteta de Prajitura cu jeleu de fructe, delicioasa si in aceasta combinatie.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii folosite este de 33x23 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Coca-Cola - Reteta pentru desert delicios si aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu cafea