Desert prajitura cu jeleu de portocale

de Constelatialeu in Prajituri, 1 Mai 2021 | 485 vizualizari

 

Retete pascale

 

INGREDIENTE

  • Blat -tava cu dimensiunile de 35/25
  • 5 oua mari
  • 200 g zahar
  • 150 g zahar
  • 40 g cacao
  • 40 ml ulei
  • un praf de sare
  • Crema de branza cu mascarpone
  • 250 g mascarpone
  • 500 g branza de vaci Pilos
  • 100 g unt moale cu 82% grasime
  • 150 g zahar pudra
  • esenta vanilie
  • Jeleu
  • 1 l zeama de la portocale
  • 100 g amidon
  • 100 g zahar
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu jeleu de portocale:

Blat : Am mixat ouale cu zaharul, am adaugat cacaua si am continuat sa mixez. Am adaugat uleiul, esenta, sarea si am incorporat totul cu ajutorul unei spatule, la final am incorporat faina. Am tapetat cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 35/25 cm, am turnat compozitia in tava, am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 min. Am scos blatul din tava si l-am lasat sa se raceasca.


Crema : Untul moale l-am mixat bine cu zaharul pudra, am incorporat branza dulce la temperatura camerei, am adaugat esenta de vanilie si la final am incorporat mascarponele rece. Am obtinut o crema foarte fina


Jeleu : Am stors portocalele pana am obtinut 1 l de zeama. Intr-o cratita de inox am pus zaharul si amidonul si am adaugat putin cate putin zeama de portocala. Amestecul obtinut l-am pus sa fiarba, am amestecat continuu cu un tel pana am obtinut consistenta unui jeleu. Am lasat sa se tempereze cat timp am asamblat prajitura.


Asamblare: Am folosit o tava cu pereti detasabili, am folosit folie acetata, pe care am pus-o pe marginile tavii.Am asezat blatul rece, peste blat am intins crema, peste crema am turnat jeleul inca caldut. Am dat tava la rece pentru cateva ore. Apoi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit cu lama lata, trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

oanapl 1

03.05.2021, 21:08

Delicioasă!

laura_n 1

04.05.2021, 12:49

Tre sa fac si eu odata baietilor!

Rocsi 1

07.05.2021, 20:31

Este o prajitura grozava, mie imi place mult!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

pe 07.05 la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

pe 07.05 la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

pe 07.05 la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta rustica cu mac si branza
  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

pe 07.05 la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

pe 07.05 la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

pe 07.05 la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta