Prajitura cu morcov a la Gaby la slow cooker Crock-Pot

de Panacris in Slow Cooker, 31 Oct 2019 | 4190 vizualizari

 

Am poftit de mult timp la tortul/prăjitura cu morcovi. Acum i-a venit timpul pentru testare în bucătăria Panacris ;) Gaby, mulțumesc pentru inspirație 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul tort de morcov:
  • Morcovi 2 bucăți cca. 350 g,
  • Bucăți de ananas din compot cca. 250 g,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 120 ml,
  • Ouă de găină 2 bucăți,
  • Zeamă din compotul de ananas cca. 50 ml.,
  • Zahăr vanilinat 1 plic
  • Zahăr brun 300 g,
  • Scorțișoară rasă 1 linguriță,
  • Nucșoară rasă ½ limguriță,
  • Făină alba de grâu cca. 260 g,
  • Praf de copt 1plic,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Nuci măcinate 4 linguri.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcov a la Gaby la slow cooker Crock-Pot:

În vasul mixerului se pun ouăle, zahărul, zahărul vanilinat, zeama de compot, uleiul și se amestecă energic până ce se topește zahărul.

Între timp se curăță morcovii și se dau pe răzătoarea fină.

În alt vas se amestecă făina, praful de copt, scorțișoara, nucșoara și sarea.

În crema de mai sus se adaugă ingredientele uscate, se amestecă ușor, până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se adaugă morcovul ras, ananasul bucăți.

În vasul ceramic al aparatului Crock Pot-4,7L Digital se pune o bucata mare de hartie de copt care să ajungă și pe pereții vasului. Se toarnă compoziția, se pune capacul, se setează aparatul la  programul High, timp 2 ore și 30 minute. Atenție la fiecare 30 de minute, se rotește vasul aparatului la 180 grade, pentru a coace blatul perfect.

Cand timpul a expirat se oprește aparatul și mai lasa blatulîin vas, fără capac, 10-15 minute, apoi apucând de marginile hârtiei de copt se transferă pe un gratar și se  lasă la răcit.

 

Se pudrează cu zahăr praf vanilinat și se servește simplu sau cu o cremă/inghețată de sezon!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcov a la Gaby la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan afumata, cu garnitura de sparanghel la slow cooker Crock-Pot 5,7 L