Prajitura de post cu lamaie si afine la slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital

de Oana in Slow Cooker, 28 Mar 2019 | 5346 vizualizari

 

Este atat de pufoasa si buna, ca nici nu zici ca e de post! Toate prajiturile facute la slow cooker-ul Crock-Pot nu ies uscate, sunt moi si umede si nu necesita insiropare n cazul blaturilor de tort, de senzatie! Sa incercati si voi!

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte de migdale
  •  2 linguri zeama de lamaie
  •  coaja de la 2 lamai bio netratate
  •  150 ml ulei floarea soarelui
  •  275 g faina
  •  220 g zahar
  •  1 plic zahar vanilat
  •  1 lingurita praf de copt
  •  ½ lingurita bicarbonat
  •  1 lingurita esenta de lamaie
  •  100 g afine
  • Glazura:
  •  100 g zahar pudra
  •  2-3 linguri zeama de lamaie
  •  plus afine pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu lamaie si afine la slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital:

  • Amesteca intr-un bol faina cu zaharul, coaja rasa de lamaie, praful de copt, bicarbonatul si zaharul vanilat.
  • Separat amesteca laptele de midale cu uleiul, zeama de lamaie si esenta de lamaie.
  • Toarna amestecul lichid peste cel uscat si amesteca bine cu un tel.
  • Pune compozitia in vasul slow cooker-ului Crock-Pot de 4.7 l Digital tapetat in prealabil cu hartie de copt.
  • Niveleaza usor si pune deasupra afinele.
  • Pune capacul si seteaza modul High pentru 2 ore.
  • Daca in timpul coacerii se formeaza condens pe capac, ridica rapid si sterge vaporii cu un servetel, sa nu curga pe prajitura.
  • Cand programul s-a terminat scoate prajitura si las-o sa se raceasca pe un gratar.
  • Pentru glazura, amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie, apoi decoreaza prajitura si pune afine proaspete deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu lamaie si afine la slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post