Prepelite cu ananas si ciuperci la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital

de Panacris in Slow Cooker, 27 Feb 2016 | 4322 vizualizari

 

Luna aceasta gazda provocării Cutia misterelor, Cutia misterelor - Mistery box challenge, provocare inițiată de Cerasela Badr El-Din, minunata prietenă AncaBanRoman, cu minunatul său blog http://ilyanda.blogspot.ro/, aici pe Bucataras este andaoana sau anca_rm ;) 
 Ne-a propus o minunată cutie cu ingrediente: ”Acum este randul meu sa va propun o vedeta, dar pana acolo sa va spun restul ingredientelor:
1) - carne de pasare (poate fi rata, fazan, curcan,pui, prepelita orice inaripata),
2) -lapte/iaurt (vegetal sau animal ),
3) -crema de branza/branza,
4) -oua,
5) -ciocolata,
6) -orez,
7) -vin,
8) -citrice,
9) -radacinoase (morcov, patrunjel, telina, sfecla etc).
vedeta acestei luni este ANANAS. ” spune Anca. Ei sunt cam corigentă, nu prea am reușit să îmbin toate ingredientele propuse, într-o singură rețetă, dar am reușit o combinație de perpeliță cu ananas minunată.
P.S. Mulțumesc https://www.facebook.com/prepelite.fundeniif/?pnref=story, pentru prepelițele proaspete și livrarea punctuală.  

 

INGREDIENTE

  • Prepelițe 5 bucăți, cca. 1000 g,
  • Ananas proaspăt 1 bucată,
  • Ceapă verde 3-4 fire,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Ciuperci champignon cca. 300 g,
  • Sare de mare,
  • Boia de ardei dulce,
  • Piper proaspăt macinat,
  • Frunze de salvie 3-4 bucăți,
  • Sos de soia 2 linguri,
  • Sos wortchester 1 lingură,
  • Vin alb demisec 200 ml.
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepelite cu ananas si ciuperci la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital:

Ceapa verde și ardeiul kapia se curăță, se taie mărunt și se pun la în vasul de ceramic al noului meu ajutor în bucătărie slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital, peste ele se așează artistic prepelițele, se asezonează cu sare, piper, salvie, ulei de măsline și vin, apoi se setează aparatul la programul HIGH pentru 3 ore, se acoperă și se lasă liniștit la gătit. Între timp se curăță ananasul și ciupercile, se toacă cubulețe.

Ananasul se călește intr-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Prepelițele gătite, vreo două ore jumătate, se scot din vasul de ceramic și adaugă, la ananas ca să se rumenească un pic.  

După ce s-au rumenit se ananasul și prepelițele se pun din nou în vas, se adaugă ciupercile, sosul de soia și Worchester, și se mai lasă la gătit cca. 30 de minute. Spor și poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

Se pot prepara și în cuptorul obișnuit (electric sau gaz), într-un vas termorezistent la foc mediu, cca. 200 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelite cu ananas si ciuperci la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta invartita, cu nuca, ciocolata si sirop de zahar ars la slow cooker Crock-Pot 4,7 L