Pui cu ciuperci shiitake

de Brindusa in Pui, 21 Mar 2010 | 10046 vizualizari

 

Ciupercile shiitake, se cultiva in estul Asiei, sunt uscate si apoi exportate in multe tari. Aceste ciuperci apar in multe mancaruri chinezesti, vietnameze, tailandeze si japoneze.


 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui ,taiat fasii subtiri
  • 10 ciuperci shiitake, hidratate si taiate fasii
  • 2 cepe verzi
  • 1 cutie muguri de fasole soia
  • 1 cutie porumb mic
  • 1 lingurita condiment 5 Arome
  • 2 linguri sos soia
  • 1/2 cana apa in care au stat ciupercile
  • taietei de orez
  • 5 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci shiitake:

Condimentul 5 Arome (5 Spice) aici

Intr-un wok incalzeste uleiul, pune condimentul si stir- fry puiul, in transe. Scoate puiul si stir- fry ciupercile, apoi adauga pe rand ceapa, porumbul si mugurii de fasole. Pune inapoi carnea, adauga sosul de soia si apa si lasa pana ce carnea e complet facuta.

Pune taieteii de orez in apa fiarta si lasa-i 20 minute. Scurge-i de apa si serveste-i alaturi de mancare.

TIPS-URI

1

Ciupercile pentru a putea fi folosite in mancare, mai intai trebuie hidratate minim 2 ore in apa rece. Li se taie apoi piciorusul (care e cam tare).

2

Ciupercile shiitake au si proprietati curative. Sunt singurele vegetale care contin vitamina D, de aceea sunt importante in tratamentul osteoporozei, mai ales pentru vegetarieni. De asemenea reduc hipertensiunea, previn formarea calculilor biliari si intaresc sistemul imunitar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci shiitake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut cu sos de ciuperci