Pui cu masline , in stil italian

de Sidy in Pui, 12 Sep 2010 | 5728 vizualizari

 

Reteta am primit-o de la o prietena de-a mea din Elvetia...am fost sceptica cand am citit-o dar am zis fie ce-o fi ca eu tot am sa o testez...
Cristina iti multumesc tare mult de idee si sa stii ca farfuriile nici nu au mai trebuit spalate...s-a lins tot din ele...

 

INGREDIENTE

  • Carne de pui
  • 6 linguri ulei de masline
  • 5-6 cepe mici
  • 3 catei usturoi
  • 250 ml supa pui
  • 250 ml vin alb
  • citeva sardine din conserva
  • 1 lamaie
  • 70 g masline fara samburi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu masline , in stil italian:

Carnea se spala si se usuca bine apoi se asezoneaza  cu sare ,piper. boia si se prajeste in ulei de masline pina devine aurie.

Se scoate din wok si se pune pe servetel absorbant.

In uleiul ramas in wok punem ceapa si usturoiul presate fin, vinul si supa.Sardelele se taie marunt( eu am pus ton), lamaia se taie felii si se adauga impreuna cu sardelele un sosul format.

Punem si carnea de pui si lasam sa fiarba aproximativ 30 minute. Mai adaugam sare si piper daca este necesar.

Cind e gata se presara patrunjel verde deasupra si se serveste cu piure de cartofi si cu orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu masline , in stil italian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui