Pui in crusta de susan cu orez basmati

de Rocsi in Pui, 1 Apr 2021 | 2406 vizualizari

 

Cand va doriti un preparat rapid si gustos, cu siguranta acesta este! Noi suntem fani pui, dar ne place sa avem si garnitura langa. De aceasta data am ales sa pregatec un orez basmati cu curcuma, care este super bun! Si daca totul este servit cu niste muraturi sau o salata, atunci meniul este unul excelent!

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui:
    • 1 piept de pui dezosat
    • 1 lingura condiment pentru pui
    • sare
    • piper
    • boia de ardei dulce
    • pudra de usturoi
    • 1 lingura ulei de masline
    • 1 lingura sos de soia
    • susan
    Pentru orez:
    • 200 gr orez basmati
    • 1 ceapa
    • 1 lingura amestec de legume
    • sare
    • piper
    • 1 lingurita curcuma
    • 2 linguri ulei de masline
    • 40 gr unt
    • 450 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in crusta de susan cu orez basmati:

Puiul: Spalati pieptul de pui, il stergeti cu un servetel. Il taiati in doua jumatati. Intr-un bol amestecati sare, piper, boia de ardei dulce, pudra de usturoi si condimentul pentru pui. Cu acestes amestec contimentati pieptul de pui, pe ambele parti. Il acoperiti si il dati la rece o ora sau peste noapte. Incingeti o tigaie grill, rumeniti bucatile de pui pe ambele parti. Amestecati uleiul cu sosul de soia, ungeti carnea scoasa de pe grill, apoi le tavaliti prin susan. Le asezati pe o tava, pe hartie de copt, le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 20 de minute. Il scoateti din cuptor cand este gata, il lasati 1-2 minute la racorit, apoi il taiati felii mai groase.

Orezul: Ceapa curatata o tocati marunt. Intr-o cratita incingeti uleiul de masline, puneti ceapa si amestecul de legume. Le sotati 2-3 minute la foc mic. Spalati orezul, il adaugati in oala. Presarati curcuma, sare si piper. Amestecati, apoi turnati 450 ml de apa calda (sau supa de legume). Invartiti si lasati sa inceapa sa fiarba. Cand incepe sa clocoteasca, puneti un capac si lasati sa fiarba 10-12 minute, la foc potrivit. Amestecati din cand in cand. Gustati spre final si daca il doriti mai fiert si mai necesita lichid, mai adaugati putina apa calda. Cand este gata, puneti untul si amestecati pana este complet incorporat. Trageti orezul de pe foc. Serviti orezul cu felii de pui! 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in crusta de susan cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

anca_rm 1

04.04.2021, 12:29

Usor de preparat si foart gustos

Gherca Daniela 1

05.04.2021, 09:13

arata tare bine!

Rocsi 1

09.04.2021, 22:01

Va multumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta rapida - Pui cu legume chinezesti