Pulpe cu cartofi la cuptor

de oanapl in Pui, 6 Mar 2022 | 7314 vizualizari

 

Un preparat rapid și simplu, care a fost pe gustul întregii familii și vi-l recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 8 pulpe inferioare de pui (sau 4 pulpe cu spate)
  • 1 kg de cartofi
  • sare
  • piper
  • boia dulce (paprika)
  • pudră de usturoi (opțional)
  • 4 linguri de ulei
  • mix de condimente cu mustar, zmeura, cimbrișor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe cu cartofi la cuptor:

Pulpele trebuie scoase din frigider cu măcar o oră înainte de coacere astfel încât să aibă timp să se încălzească un pic.
Se pune cuptorul la încins la 220 C (treapta înaltă la cele cu gaz).
Se curăță și se spală cartofii și se taie în cuburi mari. Se stropesc cu 2 linguri de ulei și se condimentează cu sare, usturoi și piper. Se amestecă bine cu mâinile ca să fie unși și condimentați uniform. Se folosește o tavă largă și adâncă și se pun cartofii. 

Se spală și se curăță pulpele de pui de fulgi și tuleie, se stropesc cu ulei și se condimentează cu boia, usturoi și un mix de condimente (cu mustar, zmeura, combrișor) și se așază printre (NU peste!) cartofii din tavă. 

Se toarnă o căniță de apă caldă în tavă și se acoperă tava cu o folie de aluminiu ca să se creeze abur în prima etapă de coacere.
Se dă tava cu pulpe și cartofi la cuptor (preîncins la 220 grade C) pentru 40 de minute, apoi se scoate tava și se îndepărtează folia de aluminiu.
Dacă e cazul, se mai toarnă o ceașcă de apă în tavă și se introduce friptura din nou la cuptor, fără folie, pentru 20 de minute, la 220 grade C.Timpul poate fi prelungit cu 5-15 minute în funcție de cum coace cuptorul vostru. Pielea pulpelor trebuie să fie rumenă și crocantă nu doar fiartă. Se scot pulpele și cartofii și se servesc cu murăturile preferate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne de pui