Pulpe de rata cu varza rosie calita

de Bunica in Rata, 22 Noi 2019 | 6198 vizualizari

 

Varza rosie calita am mancat prima oara in Ungaria. Mi-a placut foarte mult! Era facut cu ciolan de porc. Eu am pregatit-o cu pulpe de rata cautand sa -mi amintesc gustul. Am reusiiiiit! O tin de ceva vreme in sertar si ...acum m-am invrednicit s-o postez:))))

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de rata
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 varza rosie mai maricica
  • grasime de la rata
  • 1 gogosar rosu
  • 50 ml. ulei
  • 150 ml. vin rosu dulce
  • sare si piper dupa gust
  • 1 baton de scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata cu varza rosie calita:

Pentru inceput punem o lingura de ulei in tigaie.

Usturoiul curatat , spalat, sters si tocat marunt se pune la rumenit in ulei si in grasimea de rata.

Se scoate usturoiul si se pun pulpele de rata la prajit pane se rumenesc usor pe fiecare parte.

Ardeiul se spala, sterge cu hartie prosop sau cu un prosop curat si se scoate cotorul si se taie julien.

Scoate pulpele de rata si lasa-le deoparte.

Pune in tigaie ardeiul taiat.

Varza spalata, curatata se toaca in fasii foarte subtiri.

Adauga varza peste ardei si amesteca sa nu se lipeasca.

Toarna peste varza vinulsi caleste varza pana nu mai este crocanta.

Batonul de scortisoara se adauga in cratita cu varza.

Pune pulpele de rata in cratita invelindu-l cu varza pentru a nu se arde.

Da cratita la cuptorul incins la 150 grade C, pentru 50-60 de minute.

In ultimele 10 minute se scoate batonul de scortisoara si inlatura varza de pe pulpele de rata pentru ca acestea sa se rumeneasca frumos.

Se serveste cu paine calda.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu varza rosie calita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza cu piept de rata