Pungute cu prune si martipan

de ianculubita in Dulciuri, 19 Noi 2013 | 2825 vizualizari

 

Buna ziua dragilor,nu am fost plecata,ci pur si simplu acest laptop care face parte din viata mea,s-a "imbolnavit" si el saracu!!!
Acum vin cu un dulce de post,bun,bun de tot si usor de facut

 

INGREDIENTE

  • cateva foi de placinta
  • 10 prune mari
  • 1 pachet martipan
  • 30 g margarina topita
  • 2-3 linguri fulgi de migdale
  • 2 linguri zahar pudra amestecat cu scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pungute cu prune si martipan:

Foile de placinta le taiem patrate de 20x20; pruneletaiate in jumatati pe lungime,scoatem samburii,asezam un cubulet de martipan intre jumatati

Un patrat uns cu margarina,al doi-lea patrat il asezam peste primul dar colturile sa nu se suprapuna,de asemena uns cu margarina;pe mijloc punem fulgi de migdale,pruna apoi strangem foile in sus in jurul prunei ca o punguta;procedam la fel cu restul pana se termina.

Punem pungutele in tava cu hartie,ungem cu restul de margarina si le lasam la cuptor 15min pana se rumenesc apoi le scoatem pe farfurie,le pudram cu zahar amestecat cu scortisoara si le servim.

TIPS-URI

1

daca nu tineti post, folositi unt topit

2

daca nu aveti martipan dar se gaseste in comert, puneti in locul samburelui o migdala

Daca ti-a placut reteta noastra "Pungute cu prune si martipan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu prune si nuci