Racitura din rasol afumat de purcel la slow cooker Crock-Pot 4.7 l

de Ksenya in Slow Cooker, 21 Mai 2019 | 2900 vizualizari

 

Retete pentru mese in familie

 

INGREDIENTE

  • 1-2 rasol de porc afumat
  • 4 catei usturoi
  • piper dupa gust
  • sare dupa gust
  • 1-1,5 litri apa
  • Penru ornat
  • 3-4 felii de parizer de porc
  • masline fara samburi
  • salata sau verdeata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura din rasol afumat de purcel la slow cooker Crock-Pot 4.7 l:

Spalam rasolul si-l punem in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital.

Adaugam apa si o lingura rasa sare si-l conectam aparatul la sursa de curent.

Se seteaza pe functia High pentru 7 ore. 

Intre timp avem grija sa inlaturam orice spuma care  apare.

Dupa ce timpul a expirat, deconectam aparatul.

Scoatem carnea intr-un vas, iar zeama rezultata o transferam intr-o oala.

Lasam zeama sa raceasca bine, iar carnea o desfacem de pe oase.

Cand s-a racit bine zeama, cu o lingura, inlaturam grasimea care s-a ridicat la suprafata.

Punem oala  pe foc si cand doar s-a incalzit usor fara sa o aducem la punctul de fierbere, oprim flacara si adaugam usturoiul zdrobit, potrivim de sare si piper, lasam 20 minute.

Strecuram continutul, adaugam carnea desfacuta si taiata bucati mici.

Pregatim un pet de apa  l,5 l , taiem fundul cu un cutit, apoi, folosindu-ne de un borcan cu gura larga pe post de suport, intoarcem petul cu varful in jos (avand grija sa fie bine infiletat capacul) umplem cu zeama si carnea din oala, acoperim cu o farfurioara  sau capac si dam la rece.

A doua zi scoatem petul pe un fund de lemn, cu un cutit bine ascutit taiem varful sticlei, apoi cu ajutoarul unui foarfece de bucatarie  taiem pe lungime, incepand de la fundul spetului pana la varf. Scoatem cu grija ramanad racitura in forma petului.

Feliile de parizer le decupam in forma de rat si urechi si codita,  le atasam cu ajutorul scobitorilor, dandu-i forma de purcel. Din rondelele de masline facem ochii.

Se asaza racitura pe un pat de salata sau verdeata. Se da la rece pana se serveste masa.

 

 


TIPS-URI

1

Se serveste cu salata de sfecla rosie si hrean

2

Se serveste cu mamaliga calda

Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura din rasol afumat de purcel la slow cooker Crock-Pot 4.7 l" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan la slow cooker Crock-Pot