Rasol de porc la Slow cooker Crock-Pot

de diaconta in Slow Cooker, 20 Mar 2016 | 5997 vizualizari

 

V-am mai spus eu că oala asta minune, numită Slow cooker Crock-Pot poate fi de mare ajutor în bucătărie.
De dimineaţă am plecat la cumpărături, aşa că am pregătit tot ce era necesar si am dat drumul slow cooker-ului să-şi facă treaba până am venit acasă.Chiar dacă nu pot s-o programez, când m-am întors, după 5 ore,rasolul meu era tocmai bun de pus la cuptor .
Imi era o poftă grozavă de rasol de porc gătit foarte bine ,până când carnea se desprinde uşor de pe os şi şoricul este moale şi gustos.
Exact aşa a fost,dulce-picant şi lipicios.Irezistibil!
Nu mai poţi să ţii cont de dietă când ai aşa ceva la masă.
Am fiert carnea la slow cooker, apoi am glazurat-o şi am pus-o la cuptor.
Dacă nu aveţi slow cooker, puteţi să fierbeţi carnea în oală pe foc.
 
Noi nu am vrut garnitură,doar salată de sfeclă roşie cu hrean.

 

INGREDIENTE

  • Un rasol de porc cu os(cam 1,300 kg a avut al meu)
  • Un morcov
  • O tija de apio(ţelina)
  • O ceapa
  • Sare
  • Boabe de piper si enibahar
  • Foi de dafin
  • Fulgi de chilli

Pentru glazurat:

  • O lingura de miere de albine
  • O lingurita pasta de ardei iute
  • Sos de soia
  • Ulei
  • Usturoi granulat
  • Boia de ardei
  • Piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de porc la Slow cooker Crock-Pot:

Am condimentat rasolul si l-am pus în vasul slow cooker-ului Crock-Pot.

Am pus legumele taiate,boabele de piper si enibahar, foile de dafin, sare si apa cât sa acopere trei sferturi din carne.Am pus capacul vasului.

Am conectat aparatul la tensiune si am setat pe High pentru 5 ore.

Dupa acest timp,am oprit aparatul si am scos cu grija carnea,fiind foarte fiarta,aceasta se poate rupe usor.

Zeama ramasa am folosit-o pentru o ciorbita.

Am asezat carnea într-un vas ceramic si am pregatit glazura.

Se poate pune la cuptor si în vasul slow cooker-ului Crock-Pot dar eu am preferat o alta tava.

Pentru glazura am amestecat toate ingredientele si apoi am pus-o peste carne cu ajutorul unei pensule.

Am pus vasul la cuptor la 220 de grade pentru 15-20 de minute sau pâna se rumeneste frumos.

Cum am spus,am servit cu salata de sfecla roşie si hrean.

 

S-aveţi poftă !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de porc la Slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

diaconta 1

25.03.2016, 11:48

Sa stii Sylvia ca e buna oala asta la casa omului.
Eu nu fac foarte des in ea pentru ca nu am timp si daca e fara programare,nu am cum sa pregatesc daca sunt la serviciu.
Si inca mai testez timpi de pregatire.
Multumesc de vizita si apreciere

mihaelar63 1

12.11.2018, 02:42

Felicitari inca o data !!!!

diaconta 1

12.11.2018, 09:57

Multumesc Mihaela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Carne de vita la slow cooker Crock-Pot in sos de vin rosu cu piure de cartofi si varza de Bruxelles