Ratatouille

de Dea_Dea in Mancaruri de legume, 23 Aug 2013 | 12499 vizualizari

 

Tot am zis ca fac si in sfarsit am facut , este o mancare delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • 5-6 rosii
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • ierburi de Provence
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Pregatim sosul: ceapa si usturoiul se toaca. Se pun la calit in tigaie cu uleiul de masline. Rosiile se decojesc de coaja si se taie bucati. Se pun peste ceapa si usturoi, se condimenteaza cu sare, piper si ierburi si se mai lasa la fiert pana cand sosul se leaga.

Dovlecelul, vanata si ardeii se taie rondele si se aseaza in tava de yena, incepand cu vanata, in felul urmator: o felie de vanata, una de dovlecel, ardei rosu, ardei galben. Se adauga sosul de rosii, se acopera cu capac si se da la cuptor 20-30 minute, la foc potrivit.

TIPS-URI

1

Se mai poate pune deasupra o lingura de ulei de masline si se mai pot presara ierburi de Provence.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

sebirizescu 1

24.08.2013, 12:36

MariaO 1

24.08.2013, 12:48

buna,buna ¡¡ cuatuam o garnitura pt.pulpe la cuptor si mi-au aparut in fatza vinetele astea atit de apetisante ,un deliciu ,daca nu credeti...,incercati ¡¡

Angelina_Elena 1

24.08.2013, 13:24

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci cu ardei grasi