Ravioli dulci cu dovleac, unt de arahide, ricotta si coulis de afine

de AlexTeacher in Paste, 31 Oct 2017 | 3076 vizualizari

 

Toata lumea face ravioli cu branza sau cu carne... dar preferatii mei sunt cei dulci, cu dovleac, unt de arahide si ricotta. Trebuie sa ii incerci. 

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • Faina – 200 g
  • Oua – 2 buc
  • Apa – 1 lingura
  • Sare – 1 varf de cutit
  • Zahar pudra – 1 lingurita
  • Ulei de masline – 1 lingura

Pentru umplutura:

  • Dovleac - 200 g
  • Ricotta – 100 g
  • Miere – 1 lingura
  • Scortisoara – 1 lingurita rasa
  • Smantana de gatit – 50 ml
  • Galbenusuri – 2 buc
  • Unt de arahide – 1 lingura

Pentru Coulis:

  • Afine – 100 g
  • Mure – 50 g
  • Zahar – 2 linguri
  • Cognac – 1 lingurita

Pentru servire:

  • Nuca
  • Zmeura/mure
  • Scortisoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli dulci cu dovleac, unt de arahide, ricotta si coulis de afine:

       Pune faina pe blatul de lucru si fa o gropita in ea;

Sparge cele 2 oua in interior si adauga sarea, zaharul pudra, apa si uleiul de masline deasupra;

Incorporeaza treptat faina in timp ce bati ouale cu o furculita;

Framant-o pana obtii un aluat omogen;

Infasoara aluatul in folie alimentara si lasa-l la frigider cca 30 min;

Coace dovleacul in cuptor, intr-o tava cu hartie de copt;

Scoate-l, lasa-l putin sa se raceasca si adauga-l in blender;

Pune mierea, scortisoara, smantana de gatit, galbenusurile, ricotta si untul de arahide; 

Blendeaza totul;

Separat, blendeaza afinele, murele, zaharul si cognacul;

Intinde aluatul de paste cu ajutorul unui sucitor sau cu o masina de paste, pana aluatul devine ff subtire, usor transparent;

Taie aluatul in 2 buc;

Scoate compozitia si pune din loc in loc pe una din bucatile de aluat de paste;

Adauga cealalta bucata de aluat deasupra;

Taie cercuri de ravioli cu ajutorul unui inel de garnitura, si cu o furculita apasa din loc in loc pentru a le sigila mai bine, dar si pentru un aspect mai frumos;

Incinge apa pe foc si fierbe ravioli;

Serveste-i cu nuca macinata si prajita deasupra, coulis de afine si mure, zmeura si scortisoara pudrata;

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli dulci cu dovleac, unt de arahide, ricotta si coulis de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Raviolii cu branza