Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios
citeste mai mult
De cand bantui prin tara asta a Bucatarasului am ajuns sa ma indragostesc de aluaturi, asa ca salvez diverse retete si cand vine momentul potrivit le incerc. Reteta de cornulete cu rahat colorat am gasit-o pe youtube la ''Pasiune si Savoare'', mi-a placut si cum aveam tot ce-mi trebuie m-am pus pe framantat si copt cornulete. Cornuletele astea ajung duminica intr-o camera de camin studentesc.
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, zahar, oua, smantana, untura, rahat.
Iata modul de preparare pentru Reteta de cornulete cu rahat colorat
Aluat: Intr-un castron am amestecat smantana, untura, zaharul, cele 2 oua si esenta de vanilie. Apoi am cernut faina si praful de copt si am framantat un aluat nelipicios si elastic.
Am infasurat aluatul in folie alimentara si l-am bagat la frigider pentru 2 ore.
Am scos jumatate din aluat si am intins o foaie subtire, am decupat aluatul cu ajutorul unei farfurii si am cu o rola zimtata am taiat triunghiuri. Pe fiecare triunghi am pus cate o bucatica de rahat, am impaturit si am format cornuletul.
Am asezat in tava de la aragaz, cu distanta mica intre cornulete.
Am preincalzit cuptorul la 180 grade C si bagat tava la cuptor. Cand au inceput sa se rumeneasca frumos, am scos tava din cuptor si am pudrat cu zahar cornuletele.
Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios
citeste mai mult