Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de visine

de Micutza Luana in Dulciuri, 13 Mar 2013 | 3657 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor

    250 gr branza de vaci dulce
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • o lingurita bicarbonat stins in zeama de la o lamaie
  • coaja de lamaie
  • un varf de sare
  • 300 gr smantana
  • 200 gr dulceata visine
  • 500 ml ulei pentu pfajit
  • zahar valinat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de visine:

Reteta de preparare a papanasilor

Se amesteca manual sau folosind mixerul  de bucatarie branza de vaci, ouale, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Adaugati faina si coaja de lamaie . 

Se formeaza un aluat moale dar sa nu fie lipicios. Pe o suprafata de lucru, curata si uscata, pudrati făină. Impartiti aluatul în 5 linguri de coca pentru papanasi si 5 lingurite pentru capacul rotund al acestora. Cu ajutorul degetelor se face o gaura in mijloc nu foarte mare . 

Se incinge uleiul si se pun la prajit pe rand. Se scot pe un servet de hartie, dupa care se orneaza cu dulceata si smantana.

Se servesc calzi, nu fierbinti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste cu branza