Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

de Bucataras in Curcan, 7 Dec 2023 | 6585 vizualizari

 

Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Ingredientele pentru Rețeta de rulada de curcan pentru masa de Crăciun sunt: piept de curcan, cârnaciori, parmezan, legume, bacon.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun
  • 1/2 piept de curcan (aprox. 1,5 kg)
  • 3 cârnăciori proaspeți (sau 150g carne tocată condimentată după gust)
  • 100 g parmezan
  • 100 g cascaval
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 ardei roșu
  • 4 căței de usturoi
  • 200 g felii subțiri de bacon
  • 3 linguri de muștar
  • 6-7 curmale (sau 50g stafide)
  • Sare și piper negru, după gust
  • Boia de ardei
  • Ierburi aromatice
  • 50 ml ulei
  • 50 ml apă
  • 1 crenguță de rozmarin proaspăt și roșii cherry pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun:

 Iata cum se prepara Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

Pregătirea pieptului de curcan

- Tăiem pieptul de curcan pe jumătate și îl crestăm apoi ușor, până ajunge la o grosime uniformă pe toată suprafața.

- Învelim pieptul de curcan în folie alimentară și îl batem cu ciocanul de carne, pentru a îl frăgezi și pentru a îi mări suprafața.

- Condimentăm pieptul de curcan cu sare, piper, boia de ardei și ierburi aromatice.

- Ungem întreaga suprafață cu 3 linguri de muștar.

- Presărăm parmezanul ras.

Umplutura

- Scoatem umplutura de carne din cârnăciori, o fărâmițăm, o prăjim ușor în puțin ulei și o scoatem apoi din tigaie.

- În grăsimea rămasă, călim ușor legumele tocate: mai întâi usturoiul și ceapa, apoi ardeiul și morcovii.

- Lăsăm legumele în tigaia acoperită cu un capac, la foc potrivit, timp de câteva minute.

- La final, adăugăm curmalele tăiate în sferturi (sau stafidele) și mai călim 1-2 minute.

- Amestecăm carnea cu legumele și curmalele călite.

- Adăugăm 100 g de cașcaval ras și lăsăm umplutura să se răcească ușor.

Umplerea și rularea

- Așezăm umplutura pe lungimea pieptului de curcan, pe jumătatea mai apropiată de noi, lăsând liberă partea spre care vom încheia rularea.

- Rulăm cu atenție pieptul de curcan cu umplutura, așa încât să suprapunem cele două părți în partea de sus.

Sigilarea

-Așezăm cu grijă feliile de bacon peste partea superioară a ruladei. Suprapunem marginile feliilor de bacon.

- Introducem capetele feliilor de bacon sub ruladă. Dacă feliile nu sunt suficient de lungi, putem adăuga mai multe felii, astfel încât acestea să cuprindă întreaga suprafață a ruladei.

- Folosim sfoară de bucătărie pentru a sigila rulada și pentru a ne asigura că nu se desface la copt. Legăm mai întâi rulada circular, în 4-5 locuri, și apoi pe întreaga lungime.

Coacerea

- Așezăm rulada într-un vas în care am pus o foaie de copt și adăugăm în tavă puțină apă.

- Înainte de a o băga în cuptor, presarăm boia, ierburi aromatice deasupra și o ungem cu puțin ulei.

- Coacem rulada în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 50 minute, la 180°C.

Servirea

- Lasăm rulada să se răcească înainte de a tăia sfoara și de a o felia.

- Decorăm cu crenguțe de rozmarin și roșii cherry.

Poftă bună și Crăciun cu bucurie!

Vezi si reteta de Piept de porc cu salvie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada de curcan si orez cu ciuperci