Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

de Bucataras in Kamis, 19 Dec 2017 | 3755 vizualizari

 

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si spune-ne cum ti-a iesit. 

 

INGREDIENTE

  • Piept de porc fara os – 1,5 kg
  • Patrunjel – 2 legaturi
  • Ulei de masline – 40 ml
  • Coaja de la o lamaie
  • Usturoi granulat Kamis – 1 lingura
  • Rosii uscate Kamis – 1 lingura
  • Amestec pentru carne de porc Kamis – 1 lingura
  • Vin alb – 200 ml
  • Apa – 200 ml
  • Sare, piper – dupa gust

Garnitura de cartofi dulci:

  • Cartofi dulci – 5 buc
  • Boia de ardei iute – 1 lingurita
  • Ulei de masline – 40 ml
  • Vin alb demisec – 40 ml
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor:

Se cresteaza soriciul;


Se unge carnea cu putin ulei de masline;


Se rade coaja de lamaie pe carne si se condimenteaza cu amestec pentru carne de porc, rosii uscate si usturoi granulat;


Se potriveste de sare si piper;


Se baga salvia si patrunjelul in interior;


Se ruleaza bine si se leaga;


Se pune in tava de cuptor si se adauga apa si vinul;


Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pentru cca o ora;


Se inlatura folia si se creste temperatura la 200 de grade pentru a se rumeni soriciul (acesta trebuie sa fie foarte crocant);


Carnea se scoate, si se taie felii groase dupa ce se inlatura sfoara;


Cartofii se curata si se taie wedges;


Se stropesc cu ulei de masline si vin alb demisec si se condimenteaza cu amestec de cartofi prajiti si boia iute;



Se introduc in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pentru 25 min;

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Geanina87 1

20.12.2017, 15:02

mihaelar63 1

21.12.2017, 02:22

elucubratiiculinare 1

21.12.2017, 20:34

arata perfect

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa