Risotto de somon

de cristeena20 in Peste, 15 Sep 2014 | 7855 vizualizari

 

Am incercat varianta asta din pura curiozitate si va garantez ca a iesit nemaipomenit de buna. Daca aoreciati somonul va recomand sa incercati aceasta varianta de risotto.

 

INGREDIENTE

  • 4 pumni de orez rizotto (cu bob rotund)
  • supa de peste
  • 1 ceapa mijlocie
  • unt
  • ulei de masline
  • 1 pahar vin alb
  • sare, piper alb, parmezan ras
  • 1 felie de somon mai mare
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto de somon:

Pentru ca risotto sa iasa bun este important sa folosim orezul specific, cu bobul rotund. De obicei eu folosesc 2 pumni  de orez pentru fiecare persoana. Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt si o calim cu ulei de masline, pana devine moale si translucida. Nu trebuie sa se prajeasca pana capata culoare, doar sa se inmoaie la foc mic. Adaugam apoi orezul si amestecam cca 2 minute . Turnam vinul alb si lasam sa scada , amestecand continuu. Apoi turnam cate un polonic de supa de peste, treptat, amestecand continuu.Cand scade apa, adaugam iar supa , pana se fierbe fierbe bobul de orez si devine cremos. Eu supa am facut-o din apa clocotita amestecata cu concentrat knorr de peste. 

Somonul se taie cubulete si il prajim in unt sau margarina vegetala pentru gatit. Il rumenim usor pe toate partile (nu foarte mult sa nu devina sec). Dam deoparte. 

Cand orezul e aproape de tot fiert adaugam cubuletele de peste, cu sosul lasat in tigaie si amestecam cu grija. La final , cand stingem focul, adaugam patrunjel verde tocat fin. Si servim cu parmezan ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto de somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

- Andreea - 1

15.09.2014, 21:20

deyutzky 1

15.09.2014, 21:30

n-am incercat dar suna tare bine

Bya Ralu 1

22.11.2014, 14:50

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
sardine cu legume(buğulama)