Rondele de crap cu sos

de Constelatialeu in Crap / Caras, 9 Dec 2019 | 3187 vizualizari

 

Am pescuit un crap direct de la pescaria sin spatele blocului....si am pregatit si-un sos si-o mamaliga si gata cina din seara asta.....

 

INGREDIENTE

  • 1 crap cca 1,250 Kg ( a fost mascul, i-am mancat laptii)
  • faina si malai
  • sare grunjoasa
  • ulei pentru prajit
  • Sos
  • 150 g iaurt grecesc
  • 1 capatana de usturoi ( nu foarte mare)
  • 1 lingura de ulei
  • un praf de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rondele de crap cu sos:

Imi place mai mult sa curat si sa pregatesc pestele decat sa-l mananc. Am curatat crapul de solzi, apoi i-am scos maruntaiele, l-am decapitat ( capul l-am dat unui motan care bantuie pe sub geamul meu). Am spalat bine crapul si apoi l-am taiat rondele si am presarat sare peste rondele, le-am dat la frigider pana cand a fost sa-l prajesc. Mai intai am facut sosul. Am curatat cateii de usturoi, i-am taiat marunt si am pus un praf de sare peste, apoi i-am pisat bine. Dupa ce i-am pisat bine, i-am amestecat cu uleiul si la final cu iaurtul grecesc, este un sos care ne place foarte mul, mie imi vine sa-l mananc doar cu mamaliga.  Dupa ce am facut sosul m-am apucat sa prajesc pestele. Am amestecat faina cu malai si putina sare, apoi am luat rondele de peste si le-am tavalit prin acest amestec, am prins cu o scobitoare cele 2 parti de la rondele, sa se prajeasca frumos. Am pus tigaia cu ulei la incins apoi am asezat rondele de peste, le-am rumenit frumos pe ambele parti, apoi le-am scos pe un servetel sa se absoarba surplusul de ulei. Am servit cu mamaliga calda si sos de usturoi cu iaurt. Sa aveti pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de crap cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata din icre de crap, reteta revizuita