Rosii umplute

de Sylvia in Fructe de mare, 13 Mai 2011 | 6082 vizualizari

 

M-am gandit cum sa numesc aceasta reteta pe care am invatat-o la cursul de bucatarie dietetica la care am fost, pana la urma am ales varianta cea mai simpla rosii umplute. Reteta se numeste in franceza “Religieuse de tomate au surimi “ denumire data de forma rosiilor umplute care au in varf o rosie mica cerise care evoca ca forma prajitura Religieuse foarte cunoscuta in Franta si foarte buna, o sa va vorbesc o data de ea.

 

INGREDIENTE

  • rosii rotunde mari,
  • rosii cerise in numar egal cu rosiile mari,
  • un avocado ( aduce acizii grasi de origine vegetala),
  • cateva batoane de surimi,
  • creveti mici decorticati,
  • 3 linguri de iaurt simplu mai consistent care nu curge/fromage blanc aici,
  • o lingurita de mustar,
  • un ou fiert tare mixat,
  • putina zeama de lamaie,
  • sare,
  • piper
  • ierburi aromate in functie de preferinta eu am pus marar verde si ciboulette/cozi de arpagic
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute:

Cateva principii dietetice simple ale aceste retete : inlaturati grasimea animala si aduceti grasime vegetala, se inlatura maioneza dar se aduce onctuozitate si gust cu o “maioneza” dietetica facuta din iaurt simplu, galbenus de ou fiert sau ou intreg fiert si ierburi aromate. Nu o sa va vina sa credeti dar aceasta “maioneza” este delicioasa si merge de minune la orice salata si amestec care ar cere maioneza.

 Preparare: pregatim ingredientele se spala si se golesc rosiile mari se spala si se curata avocado.

  Se toaca marunt batoanele de surimi, avocado se taie cubuletze, capacele de la rosii se taie de asemenea cuburi mici. Intr-un bol mai mare amestecam toate acestea impreuna cu cativa creveti mici si cu “maioneza” dietetica. Aceasta se realizeaza dintr-un ou fiert tare, de la care folosim sau numai galbenusul sau oul intreg asa cum am facut-o eu, maruntit bine cu mixerul sau pasirat , amestecat cu 3 linguri de iaurt nature, sare, piper, zeama de lamaie si ierburi aromate. Nu o sa va vina sa credeti ce gust bun are si ce onctuozitate.

  Se amesteca cu grija cu o spatula si se mai drege dupa gust cu condimente si ierburi aromate, eu am mai pus marar si cozi de arpagic. Se umplu rosiile cu aceasta compozitie si se garnisesc la final cu o rosie mica cerise. Eu m-am jucat putin si am mai adaugat un crevete mic si o rondea de baton surimi.  Pentru ca imi mai ramasese compozitie am garnisit cu ea si niste frunze de andive care au completat de minune gustul. Se lasa la rece 15 minute inainte de a fi servite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

ionela2682 1

27.05.2011, 14:51

horia 1

01.08.2011, 00:43

rosiile tale ,par niste puisori dragalasi.am vazut un ornament asemanator ,la niste bucatari portughezi.wowwwww chiar imi place cum arata.

horia 1

01.08.2011, 00:43

felicitari !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare cu paste