Rulada bicolora cu dulceata de visine

de Panacris in Mancare copii, 18 Iul 2019 | 1830 vizualizari

 

Si daca v-am indulcit cu un desert a la Tata Zmeu, am revenit si cu un desert simplu si delicios a la Panacris ;) Foarte fain si apreciat de pitici ;) și Zmeișori un desert rapid si inspirat pentru provocarea "meniu copii" ;) mai ales ca am inlocuit pudra de cacao cu cea de roscove ;) zic și eu ;) la zahar, mai lucrez :D ;) Spor si pofta buna! 

 

INGREDIENTE

  • Ouă de găină 7 bucăți,
  • Zahăr tos 7 linguri,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Esență de vanilie 1 fiolă,
  • Făină alba de grâu 7 linguri,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Pudră de roșcove SanoVita 4 linguri
  • Pentru umplutură:
  • Vișine făcute dulceață de la Bunătăți din natură cca. 200 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada bicolora cu dulceata de visine:

Într-un bol încăpător se amestecă energic ouăle cu zahărul tos, zahărul vanilinat și esența de vanilie, până ce se obține o cremă omogenă și fină. Făina și praful copt se cern în bolul cu cream de mai sus, apoi se amestecă ușor până ce se înglobează și se obține un aluat fluid. Într-o tavă tapetată cu hârtie de pergament/copt se toarnă jumătate din compoziția de mai sus și se nivelează. În jumătatea rămasă se adaugă pudra de roșcove și se amestecă până ce se înglobează, obținându-se un aluat omogen. Aluatul de cacao se toarnă peste cel de ou, cu grijă și se uniformizează cu ajutorul unei spatule sau cuțit plat, pentu a se obține un blat cât mai uniform. Apoi se introduce tava la cpt în cuptorul preîncălzit, cca. 10 minute la 200 grade, apoi cca. 15 min la 180 grade. După ce trece testul scobitorii, aluatul se răstoarnă pe un șervet de bucătărie umezit, apoi se rulează ușor, împruună cu șervetul și se lasă la răcorit, așa rulat cca. 30 de minute.

După ce s-a răcit rulada, se desface ușor, se unge pe toată suprafața cu dulceața de vișine, apoi se rulează din nou și se lasă la rece minim 3 ore, cel mai bine până a doua zi.

La servire se pudrează cu zahăr praf sau pudră de roșcove.

Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada bicolora cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sticksuri din piept de pui si chipsuri din cartofi