Rulada cu crema de lichior de oua

de katty in Dulciuri, 29 Dec 2016 | 2398 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
 
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 5 linguri faina

Crema:

  • 300 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata alba
  • 4-5 linguri lichior de oua ( Reteta aici http://www.bucataras.ro/retete/lichior-de-oua-80394.html
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lichior de oua:

Punem frisca si cioolata rupta bucatele intr-un castron. Asezam castronul cu fundul pe o craticioara in care am pus putina apa si o punem la foc. Amestecam pana ciocolata se topeste si frisca se infierbanta. Dam jos si lasam amestecul sa se raceasca bine, mai intai la temperatura camerei, apoi la frigider.
Pregatim rulada. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Adaugam uleiul, apoi faina cernuta. omogenizam usor compozitia si o punem intr-o tava, pe hartie de copt. Coacem blatul de rulada, pana se aureste usor. Scoatem  blatul si il rulam pe lungime, cu tot cu hartie. Lasam rulada sa se raceasca.
Dupa ce crema s-a racit o  mixam pana se intareste. Cand este aproape gata adaugam lichiorul si o mixam in continuare pana se intareste. Derulam rulada, scoatem hartia si o ungem cu 3/4 din crema, restul pastrand pentru ornat.  Asezam rulada pe un platou si o ornam cu crema pastrata. Dam rulada la rece pana in momentul servirii, cand o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lichior de oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Catalina L 1

29.12.2016, 20:55

imi placeeeee

miki_a 1

30.12.2016, 13:32

Frumoase deserturi mai pregătești, Katty! Bravo și succes!

katty 1

30.12.2016, 14:14

Multumesc !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec alb cu lamaie