Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura

de AndrutzaP in Mancare copii, 15 Mai 2016 | 3120 vizualizari

 

Un desert delicios, usor, fresh si sanatos.     Intr-o lume in care cam tot ce gasim este pus sub semnul nesanatatii, trebuie sa alegem cat mai coret ce mancam. Acest desert nu contine faina, ciocolata, gelatina, coloranti, zahar cat mai putin. In plus are albus (partea buna a oului), branzica de vaci, fructe.
Il recomand cu caldura.

 

INGREDIENTE

  • Blatul de bezea
  • 4 albusuri
  • 4 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • Crema
  • 200 g branzica dulce ce vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 4-5 frunze de menta (optional)
  • In plus
  • o mana zmeura
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura:

Blat de bezea

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi, pe rand, adaugati cate o lingura de zahar mixand dupa fiecare cate 2-3 minute. Veti observa cum bezeaua devine lucioasa si se intareste. Daca intoarceti castronul si bezeaua nu cade inseamna ca ati terminat de batut.

Tapetati o tava cu hartie de copt. Bezeaua se aseaza in tava (nu neaparat pana la marginea tavii) in asa fel incat sa formati un patrat sau dreptunghi. Este important sa fie intinsa uniform in grosime. Se coace la 160 grade pana devine maronie pe margini dar  cu atentie sa nu se usuce.

Aici este partea mai dificila. Bezeaua se desprinda de foaia pe care a fost coapta imediat ce o scoateti din cuptor. Este un procedeu dificil deoarece necesita mare atentie, se poate rupe usor. Odata desprinsa foaia, se ruleaza (ca o rulada) intr-o foaie de copt "noua" si, asa, se lasa la racit complet.

Crema

Branza se mixeaza foarte bine cu frisca lichida si cu cele 2 linguri de zahar pudra. Adaugati esenta de vanilie si cele 4 frunze de menta tocate marunt.

Asamblare

Pe foaia racita complet asezati crema si apoi zmeura. Puteti alege sa puneti zmeura dupa plac: intreaga, maruntita "grosier", pasata piure. Eu am maruntit-o cu furculita.  Rulati incet si dati minim 2 ore la frigider.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca folositi zmeura congelata aveti grija ca va lasa zeama si rulada se va inmuia.

2

De preferat este ca blatul sa fie mai gros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (12)

Anett 1

15.05.2016, 20:44

AndrutzaP 1

15.05.2016, 20:45

Multumesc!! Va fac cate o portie tuturor!!

Constelatialeu 1

16.05.2016, 06:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Conopida cu ciuperci la cuptor