Ruladă din carne de porc

de Bunica in Mezel de casa, 18 Iun 2015 | 6491 vizualizari

 

Rulada din carne de porc un mezel de casă foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fleică de porc
  • Marinată
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță condimente a la Bunica
  • 100 ml vin roșu
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă din carne de porc:

Spală felica de porc, apoi o usuci cu șervețele absorbante.

Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit o feliezi pentru a fi cât mai subțire.

Pune uleiul de masline, sarea, piperul și condimentele intr-un castron.

Lasă-le 10 minute pentru a se întrepăturnde aromele.

Întinde bucata de carne pe un tocător,Unge-o bine cu marinata pe ambele părți.

Pune carnea intr-o tavă dreptunghiulară,toarnă soluția rămasă peste carne și acoperă vasul cu folie alimentară.

Dă vasul la frigider pentru 12 ore.

Scoați carnea, o pui pe tocător si o rulezi cât mai strâns. 

Legi rulada cu ață de bucătărie si o pui într-o tavă pe măsură.

Torni în tava vinul și amestecul de ulei și condimente.

Acoperi tava cu folie de aluminiu și dai la cuptorul încins la 150 grade pentru jumatate de oră.

Scoți tava ,iei folia de aluminiu si dai tava la cuptor.

Din cand în când mai stropești rulada cu zeama din tavă.

Întorci rulada pe toate părțile să fie bine rumenită.

Este coaptă când intră furculița ușor în carne.

Se poate servi ca mezel sau fel principal alături de o garnitură.

 

TIPS-URI

1

Este de preferat carnea să fie împănată cu grăsime.

2

Eu am folosit carne macră și a iesit mai fadă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Constelatialeu 1

19.06.2015, 06:27

Buni,vezi ca ai scos rosia in evidenta...asta-i de camuflaj sa nu atentez eu la carnita....

Ksenya 1

19.06.2015, 09:53

a iesit foarte bine si fara grasime

marcela1979 1

23.04.2016, 15:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc facut in casa