Salata boeuf

de Oana in Salate, 2 Mai 2009 | 24153 vizualizari

 

Aceasta salata a devenit nelipsita de la mesele noastre festive, de Craciun sau de Anul Nou. Ea se face numai cu carne de vita, dar poate fi inlocuita si cu piept de pui.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi fierti in coaja
  • 400 g carne vitel
  • 4-5 morcovi intregi
  • un borcan de 800 g gogosari in otet
  • un borcan 800 g castraveti in otet
        Maioneza:
  • 2 galbenusuri fierte
  • un galbenus crud
  • o lingura cu mustar clasic
  • sare
  • piper
  • 3/4 litru de ulei
  • zeama de la jumatate de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata boeuf:

Salata iese mai gustoasa daca facem maioneza in casa. Se amesteca ingredientele cu mixerul si punem ulei putin cate putin, amestecand in aceeasi directie. Vom folosi cam 3/4 dintr-un litru de ulei. Cand mai avem de adaugat putin ulei, ne oprim si turnam zeama de la o jumatate de lamaie, putin cate putin, amestecand continuu. Turnam si restul de ulei si apoi punem maioneza la rece.

Sa pregatim si legumele pentru salata. Fierbem in coaja 4-5 cartofi. Carnea de vita o fierbem separat, cam 3-400g, iar cand e aproape gata adaugam la fiert 4-5 morcovi intregi, curatati inainte de coaja si  jumatate de telina. Buun, cand legumele si carnea au fiert, le scoatem din oala si le lasam la racit.

Intre timp vom taia cubulete mici castraveti si gogosari in otet, cate un borcan de 800g din fiecare, de preferat din camara proprie :).

Ii  punem intr-un tifon curat si scurgem bine de tot de zeama, neparat!

Urmeaza acum legumele. Cartofii ii decojim si ii taiem cubulete mici, morcovii, telina si carnea urmeaza la rand.

Intr-un castron mare amestecam toate legumele taiate cu maioneza, fiecare pune dupa gust, apoi asezam salata pe un platou si o decoram frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata din piept de pui cu ciuperci