Salata calda de cartofi

de Miha in Salate, 14 Apr 2010 | 17249 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 4 castraveti murati
  • 150 g kaiser
  • 1 ceapa
  • sare si piper
  • Pentru sos:
  • 100 g unt
  • 3 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 3-4 linguri mustar
  • marar
  • patrunjel
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda de cartofi:

Sosul de mustar:

Pregatim un sos Bechamel: Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu, sa nu faca cocoloase. Punem si laptele,cate putin,apoi mustarul si verdeturile tocate. Potrivim gustul de sare si piper.

Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare. Dupa ce au fiert se curata de coaja si se taie cuburi.

Castravetii si kaiserul se taie, de asemenea, cuburi mici, iar verdeata se toaca.

Kaiserul il prajim usor intr-o tigaie fara ulei. Cand incepe sa lase grasime adaugam ceapa tocata marunt. Amestecam usor pana se inmoaie, dupa care turnam peste cartofii amestecati cu castravetii murati. Amestecam usor, sa nu se sfarame cartofii.

Turnam sosul de mustar, potrivim gustul de sare si piper.

Se serveste calduta, simpla sau ca garnitura pentru friptura de porc.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata-aperitiv