Salata cu trei feluri de icre

de mihaelar63 in Salate, 22 Ian 2020 | 2632 vizualizari

 

,, Bunatati pentru Craciun "
Pestele ce-l achizitionam proaspat mai are din cand in cand icre, asa ca  profit sa prepar o gustoasa salata de icre. Icrele le-am conservat in sare timp de o saptamana . Am mai folosit icre conservate ,,suvenirul "" din Ucraina .Am decorat cu german caviar ,negre .

 

INGREDIENTE

  • 250 g icre salau
  • 100 gr icre sarate ucrainiene
  • 50 gr caviar german
  • 300 g ulei floarea soarelui
  • 100 ml lapte
  • 50 ml apa minerala
  • 1 felie paine alba
  • 1 ceapa verde -partea alba
  • 1 bagheta frantuzeasca
  • sare
  • piper negru
  • masline , ridichi , rosii,praz verde pentru decor si servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu trei feluri de icre:

  1. Icrele de salau  se curata de pielite.Se spala in strecuratoare cu apa rece si se lasa sa se scurga .
  2. Aceiasi operatiune se face si cu icrele din conserva .
  3. Am dat icrele cate 15 secunde succesiv la cuptorul cu microunde pana au inceput sa-si schimbe culoarea.
  4. Imi plac icrele mai "pregatite '' nu chiar crude.
  5. Aceasta operatiune se poate face si pe bain -marie, dar la microunde merge mai rapid.
  6. Icrele se lasa sa se raceasca .Calde  fiind nu veti obtine o salata cu aspect ferm .
  7. Painea se inmoaie in lapte, apoi se strange in mana ca si cum ai stoarce .
  8. Ceapa se taie foarte marunt .
  9. Incepeti cu bucata de paine care se sareaza usor , se pipereaza si se amesteca cu ceapa. Acriti cu zeama de lamaie.
  10. Frecati painea cu ulei in fir subtire ca la maioneza. Dupa ce ati pus jumatate din ulei se aduga icrele si apa minerala.
  11. Folositi un mixer de mana cu palete .
  12. Apa minerala subtiaza si face salata pufoasa.
  13. Cand amestecul are aspect de emulsie se pune si restul de ulei amestecand.
  14. Daca doriti o salata pufoasa folositi mai mult ulei si inca putina apa minerala.
  15. Mie imi place ca salata de icre sa nu fie foarte uleioasa si sa aiba consistenta.
  16. Gustati si sarati, condimentati sau acriti daca mai este nevoie.
  17. Lasati salata de icre sa se odihneasca la frigider macar o ora .
  18. Bagheta se taie felii si se prajeste usor la cuptor in tava  pe foaie de hartie de copt .
  19. DIstribuiti salata pe feliile de bagheta reci cu o lingurita sau cu un pos .
  20. Decorati cu caviar german , ridichi , masline , rosii si praz verde , dupa imaginatie .

               Pofta buna !!!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Icrele se lasa sa se raceasca . Calde fiind nu veti obtine o salata cu aspect ferm.

2

Pastrati salata la rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu trei feluri de icre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de icre de crap